Hangadó

2008.03.28. 10:31

A szőke Anna és a fiú Barbie-k

Anna and the Barbies. Ősszel jelent meg a zenekar magyarországi debütáló lemeze. A közelmúltban szerkesztőségünk vendége volt az együttes két tagja.

Baon.hu

A zenekart 2003-ban alapítottuk. A magját én, Pásztor Sámuel és a testvérem, Anna alkotjuk. Az első lemezünk 2004-ben jelent meg, magánkiadásban, egy amerikai online kiadónál. Ez még teljesen angol nyelvű anyag volt. A mostani lemezszerződésünket tavaly januárban írtuk alá. Ősszel megjelent a CD és az első videóklip a Tangó című számból.

- Az első albumotok megjelentetésével Magyarországon nem is próbálkoztatok?
- Természetesen próbálkoztunk itthon is, de problémát jelentett, hogy a dalainkat angol nyelven adtuk elő. Ennek az oka az volt, hogy magyarul nem születtek jó szövegeink, hiszen, miután Anna nagyon sokat élt külföldön, jobban ki tudta magát fejezni angol nyelven.

- A lemezen több stílus is megtalálható, az R’n’B-től a kőkemény rockzenén át a latin tangóig. Ez útkeresésnek is felfogható?
- Egyrészt igen, másrészt azzal is magyarázható, hogy ez a zenei anyag az előző 3-4 év termése, összefoglalása. Illetve ez a spektrum Anna személyiségéből is adódik. Ő gyermekkora óta utazik, szinte körbejárta az egész világot, és nagyon sok behatás érte. Hogy mindebből egy hallgathatóan szertelen vagy gyönyörködtetően színes album született, az majd kiderül.


- Mindenesetre a női rapper Magyarországon ritka jelenség…
- Nem csak itthon. A szőke-fehér kelet-európai női rapper párját ritkítja az egész világon. Ez nem biztos, hogy jó, de legalább egyedi.

- Kiknek szól a zenétek? Ki a célközönség?
- Erre mi is kíváncsiak vagyunk. Igazából nem céloztuk meg tudatosan egy réteget sem. Viszont az egyik fővárosi koncerten a gördeszkásoktól kezdve, az egyetemistákon át az egyetemi tanárokig sokféle ember eljött.

- Testvérek vagytok, ráadásul totálisan eltérő személyiségjegyekkel. Ez nehezíti vagy könnyíti a közös munkát?
- Anna mindig is nyüzsgő volt, aki kitalál dolgokat, jön-megy rohangál. Én meg inkább olyan otthon molyolós típus vagyok. Szerintem ez így pont jó párosítás. Valahogy ez a kettősség abszolút működőképes: én olyan megbízhatóan odaérős vagyok, őt meg mindig le kell szednem a plafonról, mint egy felragadt lufit.

- Hol láthat Titeket a közönség?
- Az összes nagyobb fesztiválon és klubban fellépünk a következő időszakban. Május végén lesz egy lemezbemutató koncertünk, de addig is szeretném elmondani, hogy elkészült az új videóklippünk az Álmatlan című számra. Ez már meg is tekinthető a youtube-on.

A zenekar elérhetőségei:

http://www.myspace.com/annaandthebarbies

http://www.annaandthebarbies.hu/

www.cls.hu


http://www.annaandthebarbies.hu/

www.cls.hu -->

Címkék#Zene-rovat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!