Gazdaság

2009.02.23. 18:42

Újabb felszámolás, de pénzmosás is becsúszhat még Baumag-ügyben

Elsőfokú ítéletre vár a pórul járt befektetők sora, újabb károsultak jelentkezésére az érdekvédelmi szervezet.

Géczy Zsolt

Már az Alkotmánybíróság is kénytelen foglalkozni a Baumag-ügy névvel elhíresült, Baja környékén is százakat érintő pénzügyi botránnyal. Ugyanis a károsultakat képviselő érdekvédelmi szervezet kifogásolja a szövetkezeti törvény tervezett módosításának néhány passzusát.
Azok bevezetése végleg megfosztaná az ügyfeleket követeléseiktől. Nyárig döntenek a beadványról.

A kijelölt bíró Lenkovics Barnabás, aki 2004-ben ombudsmanként foglalkozott az eset felgöngyölítésével, tájékoztatta a bajai károsultakat Szabados András, az egyesület elnöke.

Ötödik esztendeje húzódik a becsődölt Baumag Ingatlanfejlesztő Szövetkezet és az ügyfelek közötti vita. Mint arról többször beszámoltunk, a 931 tag a kamatokkal együtt mintegy négymilliárd forintot követel.

Tavaly hat tárgyalási nap volt a Fővárosi Bíróságon Balázs László elnök és társai büntetőperében. A vádiratban nem szerepel a pénzmosás, de erre a vám-és pénzügyőrség pótnyomozást folytat.

Horváth József, a bajai károsultak képviselő tanács nevében arra hívja fel a figyelmet, hogy immár a Baumag Holding Rt. is felszámolás alatt áll. - A felszámoló a fővárosi Csabaholding Kft. várja az e céggel szerződött károsultak jelentkezését. Aki megteszi február 25-éig, azaz a holnapi napig, az előnyt élvez a kártalanítás során. Egyébként a végső határidő jövő év január 16-odika - tudtuk meg a bajai károsultak képviselőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!