Katar 2022

2022.12.09. 08:36

Luka Modric: A brazilok mindig a legnagyobb esélyesek közé tartoznak

A katari labdarúgó-világbajnokság péntek délutáni, első negyeddöntőjének Brazília a favoritja Horvátország ellen. Zlatko Dalic, a horvátok kapitánya szerint a brazil a legerősebb csapat a tornán. Luka Modric pedig úgy fogalmazott, a Brazília elleni vb-negyeddöntő olyan nekik, mint a négy évvel ezelőtti finálé a franciákkal.

baon.hu

Luka Modricék tudják, hogy a legjobb formájukat kell hozniuk

Fotó: JACK GUEZ / AFP

– Nézzünk szembe a ténnyel, ők az esélyesek. Nemcsak amiatt mondom ezt, amit eddig láttam tőlük, hanem mert a játékosaik minősége, technikai tudása és értéke a mutatott futballjukhoz hasonlóan félelmetes – mondta Dalic a meccs előtti napon. – Egyszerűen élveznünk kell az alkalmat, hogy a brazilok ellen játszhatunk – fogalmazta meg, mi adhat motivációt a csapatának – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Modric is rajong a brazilokért

Luka Modric, a horvátok csapatkapitánya másképp fogalmazta meg ugyanezt.

– Nagy tettet vittünk véghez azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, de ennél is többre vágyunk. Talán a világbajnokság legnehezebb mérkőzése következik az első számú favorit ellen. A brazilok mindig a legnagyobb esélyesek közé tartoznak, s a mostani formájukat tekintve ez különösen igaz.

A brazilok elleni mostani meccs vetekszik a négy évvel ezelőtti, franciák elleni mérkőzéssel, dacára annak, hogy az döntő volt, most pedig még csak a negyeddöntőnél tartunk.

Brazíliát eddig soha nem sikerült legyőznünk, remélem, ez a sorozat most megszakad – fogalmazott a Real Madrid 37 éves sztárja, majd azt fejtegette, milyen felfogás vezethet eredményre.

– Nem szabad hagyni, hogy kibontakozzanak, keményen kell futballoznunk. Tudjuk, elképesztő játékosaik vannak, de a brazilok, lényegében Argentínával együtt ezt mindig elmondhatták magukról. Tényleg a labdarúgás óriásai. Csak akkor lehet esélyünk, ha a legjobb formánkat hozzuk. Nekünk is vannak erősségeink, azokat kell érvényesíteni.

Modric ezúttal ellenfélként találkozik madridi csapattársával, Viníciusszal, aki elismerően szólt róla az ominózus sajtótájékoztatón, amelyet egy macska zavart meg.

– Jólesnek a szavai, tényleg jó fej srác, kiváló a kapcsolatunk a klubunkban – válaszolt Modric. – Olyan formában van, hogy játékostársaimmal együtt nagyon oda kell figyelnünk rá, de ezért vagyunk egy csapat, hogy közösen próbáljuk megállítani őt és persze a társait.

Érdekesség, hogy a horvát válogatott kerete az egyik legidősebb Katarban, s nagy kérdés, hogy a tapasztalt futballistákból mennyit vett ki a Japán ellen hétfőn játszott 120 perces ütközet, melynek végén tizenegyespárbajban ejtették ki az ázsiai riválist. Brazília viszont a 16 között valóságos gálát rendezett a dél-koreaiak ellen, és gyakorlatilag 36 perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését, ugyanis ekkor már 4-0-ra vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!