Katar 2022

2022.12.13. 15:19

Kivégzés fenyeget egy iráni focistát

Reagált a 26 éves iráni védő, Amir Reza Naszr Azadani kivégzésének hírére a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro).

baon.hu

Amir Nasr-Azadani halálbüntetésének hírére a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete is reagált

Fotó: AFP

Iránban ősz eleje óta zajlanak kormányellenes tüntetések, miután a 22 éves Mahsza Aminit azért gyilkolták meg, mert nem tartotta be az ország öltözködési szabályait.

A női egyenjogúság mellett nyilvánosan kiálló Amir Reza Naszr Azadanit is halálra ítélték, aminek a hírére a FIFPro, amely világszerte több mint 65 000 labdarúgót képvisel, közleményben reagált – derül ki az origo.hu cikkéből.

„A FIFPro döbbenettel és rosszulléttel értesült azokról a hírekről, amelyek szerint Amir Reza Naszr Azadani profi labdarúgót kivégzés fenyegeti Iránban, miután kampányolt a nők jogaiért és az alapvető szabadságjogokért hazájában.
Szolidaritást vállalunk Amirral, és felszólítást teszünk a büntetésének azonnali visszavonására" – áll a szervezet közösségi oldalán.

Iránban a fociválogatott tagjait is komoly büntetés fenyegeti, miután a katari labdarúgó-világbajnokságon az első találkozójuk előtt a játékosok tiltakozásképpen nem énekelték a himnuszt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!