Katar 2022

2022.12.19. 09:00

Elképesztő ünneplés: óriási tömeg fogadta Zágrágban Modricékat – videókkal

A vb-bronzéremmel hazatérő horvát csapatot óriási lelkesedéssel fogadták vasárnap hazájukban a szurkolók.

baon.hu

Méltó ünneplés fogadta a vb-bronzérmes horvát válogatottat

Fotó: DENIS LOVROVIC / AFP

A délszláv ország függetlenné válása óta a hatodik világbajnokságáról a harmadik éremmel térhetett haza, miután a katari torna bronzmeccsén 2-1-re legyőzte Marokkót. Luka Modricot és társait, ahogy azt várni lehetett felajzott tömeg fogadta Zágráb központjában. A csapat érkezését és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette – derül ki az Origo cikkéből.

A repülőgép 17 óra után szállt le a horvát fővárosban a tűzoltók vízágyúiból rajzolt diadalívek közepette. A válogatott futballisták bronzérmükkel a nyakukban szálltak ki a repülőgépből, ahol Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket.

A hideg sem riasztotta el a drukkereket:

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics főtérre, melynek útvonalán ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. Eközben több tízezren már a főtéren várták őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!