tippek

2020.09.08. 16:24

Otthoni arctisztítás, ahogy a profik csinálják

Az arctisztítás a napi arcápolási rutin legfontosabb része, mégis sok a tévhit e témában. A nem megfelelően végzett művelet a bőr kiszáradását, pattanások és finom ráncok megjelenését okozhatja!

Forrás: Shutterstock

AJÁNLOTT AZ ARCTISZTÍTÓ KEFE MINDENNAPI HASZNÁLATRA?

Alapjában véve nem, bár vannak olyan készülékek és hozzá tartozó fejek és lemosók, amelyeket a mindennapi arctisztítás és -ápolás rutinjához fejlesztettek ki. Általánosságban azonban elmondható, hogy az elektromos arctisztító kefe rendszeres alkalmazása nem garantálja a gyönyörű, ragyogó bőrt. Az ilyen típusú eszközök használatakor nem szabad elfeledkezni arról, hogy nemcsak a bőr felszínét tisztítják, hanem a mélyebb réteget is, így könnyen mikrosérülések keletkezhetnek az elvékonyodott, természetes olajoktól megfosztott bőrön, irritációt okozva – mondja a Diéta és Fitnesz kozmetikus szakértője, Szabados Kitty.

DF-tipp: tekintsünk az arctisztító gépre speciális eszközként, és használjuk a bőrtípusnak megfelelően hetente egy, maximum két alkalommal!

ÉRDEMES MINDIG ÚJ ARCTISZTÍTÓT KIPRÓBÁLNI?

Nem tilos, de nem arra biztatunk, hogy hetente változtasd az arclemosódat. Bizonyos kor után a bőr egyre szárazabbá válik, de addig is sok minden befolyásolja az állapotát a környezeti hatásoktól kezdve a bőr típusán át a hormonális változásokig. Célszerű figyelni a bőr igényeit, és olyan terméket választani az arctisztítás folyamatához, amilyenre éppen szüksége van.

DF-tipp: válasszunk hidratáló, szappanmentes arclemosót olyan értékes hatóanyagokkal, mint az aloe vera, a kókuszdióolaj és az E-vitamin.

AZ OLAJOS TISZTÍTÓK VALÓBAN NEM AJÁNLOTTAK ZSÍROS BŐRRE?

Az olajos arctisztítók, micellás vizek rendkívül hatékonyan távolítják el a sminket, ráadásul vannak kimondottan zsíros bőrre kifejlesztett termékek is. Az olaj vonzza és könnyedén eltávolítja a szennyeződéseket, a sminket, miközben hidratálja a bőrt. Ha a bőröd zsíros, pattanásokra hajlamos, válassz vitaminokban gazdag, nem komedoképző olajat (vagyis olyat, amely nem tömíti el a pórusokat), például olíva-, feketeribizli vagy szezámolajat tartalmazó készítményt.

DF-tipp: az olajat önmagában is használhatjuk lemosóként: száraz bőrre vigyük fel, nedves kézzel masszírozzuk a bőrbe, majd öblítsük le.

EXTRA TIPP:

Hetente egyszer az esti arctisztítás során használjunk hámlasztó maszkot. A hámlasztó maszk javítja a bőr tónusát azáltal, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben előkészíti a bőrt az éjszakai krémhez, szérumhoz vagy maszkhoz.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!