Segélyszervezet

2021.01.29. 14:35

Tűzifával segít rászoruló családokon a Magyar Református Szeretetszolgálat

Tűzifával segít rászorulókon a Magyar Református Szeretetszolgálat, terveik szerint 270 családot fognak támogatni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A segélyszervezet pénteki közleménye szerint a januárban meghirdetett tűzifa-programban azoknak a rászoruló nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, időseknek, beteg hozzátartozójukat otthon ápolóknak szeretnének segíteni, akik fával fűtenek.

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal tűzifa adományának köszönhetően a szeretetszolgálat száz rászoruló családnak elkezdte kiosztani a téli tüzelőt az elmúlt hetekben.

Mint írták, a programba eddig félmillió forint adomány érkezett. A szeretetszolgálat kétmillió forint saját forrásból is támogatja a programot, és a Rajnai Egyház is segít.

Hozzátették: a segélyszervezet 270 családnak szeretne tűzifát biztosítani, ehhez 5,7 millió forint szükséges, ezért a gyűjtést február végéig folytatják.

A 1358-as adományvonal felhívásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a programot, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül pedig bankkártyás fizetéssel lehet adományozni – írták a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!