Sportemberek

2018.05.15. 16:22

Cukorbetegek, profi kerékpárosok, és jönnek a magyar Tour-ra

Az amerikai Team Novo Nordisk több World Tour-versenyen is rajthoz állhatott 2017-ben, és a legmagasabb szinten sem vallottak szégyent – annak ellenére, hogy a csapat tagjai valamennyien cukorbetegek.

A Novo Nordisk célja, hogy a sportolók személyes példájával mutassák meg a cukorbeteg embereknek, hogy akár élsportolóként is élhetnek teljes életet, és hogy egészen különleges dolgokra is képesek lehetnek a betegségüktől függetlenül – olvasható az Origón. A kivételesen inspiráló társasággal az augusztus 14-én kezdődő Tour de Hongrie-n találkozhat a közönség. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen. A siófoki prológ után a mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg majd a budapesti befutóig.

A Novo Nordisk-ban négy francia, két-két ausztrál, holland és olasz, illetve egy-egy ír, brit, finn, spanyol, argentin és kanadai kerékpáros szerepel majd 2018-ban. A csapat még egy kedves szálon is kapcsolódik Magyarországhoz: 2011-ben és 2012-ben az akkot még Team Type 1 nevet viselő csapatban tekert a világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László.

Forrás: Origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!