Ökotudatos ruhatár

2022.06.01. 00:38

Felelős fogyasztóknak készült könyv: így lehetsz divatos és környezettudatos egyszerre

Csalár Bence divatszakértő a legújabb könyvében a fenntartható divatról ír, az ökotudatos tervezőkön, közéleti hírességeken keresztül mutatja be a tudatos vásárlást.

A napokban Fashion Awards-díjjal jutalmazott szerző első könyve a Színfalak mögött – A magyar divat az elmúlt húsz év jelentős hazai divattervezőit és márkáit foglalta össze. Ezúttal olyan fontos témákat hoz közel az olvasókhoz, mint a fenntarthatóság és az ökotudatosság.

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent kötet tulajdonképpen nem más, mint a hazai divatvilágból összegyűjtött sztorik, ökotudatos tervezőket és hírességeket bemutató portrék gazdag listája. Emellett olyan praktikákat mutat, tippeket ad, amelyekkel bárki könnyen eligazodik majd a divatnak ezen az új területén.

– Ezt a könyvet a felelős fogyasztóknak írtam, azért, hogy információkat kapjanak arról a divatvilágról, amely már járja a fenntarthatóság útját – mondta Csalár Bence. – 

Azt remélem ettől a könyvtől, hogy az elolvasása után több megfontolt vásárló, tudatos divatfogyasztó lesz. Olyan, aki aztán magabiztosan szemlélődik, majd dönt a biopamut, az újrahasznosított anyagok, bőralternatívák, ökocímkék, a víztakarékos, kemikáliamentes ruhatisztítási tippek, kapszulakollekciók univerzumában.

A könyv külön figyelmet szentel a megfelelő hulladékgazdálkodás fontosságára, a fenntartható jövőben rejlő lehetőségekre, valamint az emberi felelősségre, és az összefogás erejére egy tudatosabb életmód érdekében.

Ehhez természetesen a hazai divatvilág meghatározó márkáit, tervezőit is bemutatja. 

Ismert példaképeket is felsorakoztat a kötet, úgy mint: Antal Évi – A vászonzsákoslány, Eke Angéla – A művészi aktivista, Korn Anita – A ruhastoryk szerelmese, Kovács Adél – A minimalista alkotó, Lendvai Lilla – Az edukációs stylist, Majoros Zita – Az öko-úttörő, Munkácsi Brigitta – A zero waste nagykövete, Steiner Kristóf – A környezetvédő hedonista, Süle Kati – A kortalan innovátor, Szász Nóra – A természetbarát jogász, Szentesi Réka – A megfontolt divatkutató, Wertán Sára – A zöldotthon-teremtő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!