határtalanul

2021.06.30. 18:15

Több mint 110 ezer gyerek vett részt a Határtalanul középiskolai vetélkedőn

Több mint 112 ezer külhoni és anyaországi fiatal vett részt idén a nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett Határtalanul online középiskolai vetélkedősorozaton – mondta a megmérettetés szerdai virtuális nagydöntőjének megnyitóján a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Budapest, 2019. május 17. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára a Határtalanul! program eddigi eredményeirõl tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Magyarság Házában 2019. május 17-én. Az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, összesen 2219 pályázat érkezett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Potápi Árpád János közölte: 22 csapat jutott be a döntőbe, 11 a határon túlról, 11 Magyarországról. Kiemelte:

öröm látni, hogy a fiatalság ma már egységes magyar nemzetben gondolkodik.

Az elődöntők és középdöntők során a fiatalok bizonyították, hogy nagyon sokat tudnak a magyarságról, a magyar kultúráról és hagyományokról – mondta az államtitkár.

Potápi Árpád János óriási nemzetpolitikai eredménynek nevezte, hogy a vetélkedősorozat révén a Kárpát-medencei fiatalok a koronavírus-járvány idején is együtt lehettek virtuálisan.

Hozzátette: a rengeteg résztvevő igazolja, hogy

az új generációban is van igény a Kárpát-medencei magyar kultúra, történelem és néprajz megismerésére, a hagyományok továbbörökítésére.

2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának kiemelt célja, hogy „még nagyobb hangsúlyt fektessen a gyerekekre és a fiatalokra”, a Határtalanul program és az annak keretében megvalósuló középiskolai vetélkedő ennek kiváló eszköze – mondta Potápi Árpád János.

A nemzetpolitikai államtitkárság által szeptemberben indított online középiskolai vetélkedősorozatban a résztvevők történelmi, irodalmi, földrajzi és néprajzi feladatokban tették próbára tudásukat, amelynek az volt a célja, hogy közelebbről megismerjék a Kárpát-medence magyarlakta területeit, azok hagyományait és kultúráját.

A szerdai nagydöntőbe jutott osztályok három fordulóban mérik össze tudásukat, és a zsűri elbírálja a korábban beküldött filmjeiket is. Ezeknél elsősorban a kreativitást értékelik, valamint azt, hogy mennyire tudják átadni az összetartozás érzését. A legjobban szereplő osztály egymillió forint pénzjutalmat kap, de a fődíjon kívül több mint ezer díjat és ajándékot oszt ki az államtitkárság a legügyesebb versenyzők között, és a felkészítő tanárokat is díjazzák.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Határtalanul! program eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten még 2019-ben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!