szívszorító

2019.08.18. 13:30

Mindenhová magával viszi vak kutyáját

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a közmondás. Szinte már családtagként tekintünk rá, természetes, hogy a legnagyobb bajban sem hagyjuk őket cserben.

Így tett az amerikai Kyle Rohrig is, akinek hűséges cimborája és társa egy nyolcéves, shiba inu, aki minden küzdelem ellenére egy napon mindkét szemére megvakult – írja a Ripost.

Az állat betegsége előtt rengeteget kalandoztak, túráztak végigjárták a 3500 kilométeres Appalache-ösvényt és a 4200 kilométeres Pacific Crest-ösvényt, mielőtt egy glaukóma elhomályosította Katana szemeit. Ezután az addig vidám és magabiztos állat teljesen érthető módon levert és félénk lett.

A kaland adta vissza az eb önbizalmát

A gazdi látta, hogy Katana emlékszik az otthonuk elrendezésére és ott egyre nagyobb biztonságban közlekedik, de nem akart beletörődni, hogy vége a kalandozásaiknak – ezért döntött úgy, hogy egy rövidebb túrával visszaadja barátja önbizalmát.

Rohrig és a kutyus január 8-án kezdték az útjukat, és bár a terep helyenként a vak kutya számára veszélyes volt, gazdája mindent megtett érte, hogy így is élvezni tudja a kalandot.

Ezért időnként a nyakába vette a közel tíz kilós állatot és úgy vitte tovább, hogy teljesíteni tudják az 1700 kilométer hosszú Florida-ösvényt.

 

Ezek is érdekelhetik