Egyéb

2008.09.12. 08:44

Az igazgató íróasztaláról

Tisztelt Szülők! A Zrínyi Ilona Általános Iskola tantestülete nevében szeretettel köszöntöm a családokat. A magam nevében pedig köszönöm Önöknek azt a támogatást, amelyet intézményegység-vezetővé választásom alkalmával kaptam.

Szabó Antal igazgató

Abban a reményben kezdem újabb vezetői ciklusomat, hogy az előző 5 tanévhez hasonlóan szép eredményeket és fejlődést tapasztalhatnak gyermekeik és iskolánk életében.

A 2007/2008-as tanévet kimagasló teljesítményekkel, és sok-sok jutalomkönyv kiosztásával zártuk. Örülünk annak, hogy tanítványaink többsége a tőlük elvárható szinten, nagyon szép eredménnyel teljesíti feladatait és annak is, hogy vannak, akik vállalnak plusz munkát, felkészülnek és indulnak különböző versenyeken. Diák, szülő és tanító közös erőfeszítése minden esetben gyümölcsöző és ez ebben az évben sem volt másképpen.

Más iskolával összehasonlítva abban is sikerült fejlődnünk, hogy nem egy-egy kivételes tehetséget gondozunk, hanem csapatban gondolkodunk és dolgozunk. Így egyre több az olyan verseny, ahol az első helyezettek között több gyermek is ugyanazon csoportból és pedagógus keze alól került ki, mint pl. a Bolyai Gimnázium matematika versenyén, ahol az első 15-ből 7 tanuló 8.c-s volt. Ez az igazi mutatója a minőségi munkának!

A tanévzárón elhangzott felsorolást nehéz volt követni, ezért a kiemelkedő eredményekről mellékelünk egy táblázatot. Kérem, tanulmányozzák, és legyünk együtt büszkék a gyermekekre, a pedagógusokra, az iskolánkra.

Külön büszkeséggel tölt el bennünket a nyolcadikos tanítványaink felvételi eredményeit mutató táblázatunk. A sokak által vágyott iskolákba és osztályokba szép számmal jutottak be tanítványaink. A matematika tagozattól a kéttannyelvű osztályokig széles a skála, mindenhol találnak iskolatársat a gyerekek.


A kitűnő évzárást mozgalmas nyár követte. Megerősödve, élményekkel gazdagon és lebarnulva jöttünk haza a gyomaendrődi iskolai táborból. Kerékpáros túra, nyomdalátogatás, strandolás, tábortűz és közös bográcsozás tette emlékezetessé az egy hetet.

A Csiperó fesztivál alkalmával jó barátságot kötöttek tanulóink a francia vendégekkel és zajos, pezsgő programokban vehettek részt.

Sikeres röplabda csapatunk tagjai ismét csiszolhatták játéktudásukat az izsáki edzőtáborban. A remek, esőmentes időjárás kedvezett, a sok szúnyog viszont sokat rontott a sátortábor élvezetén. A kemény edzésekhez a helyi étterem tartalmas és jó ízű ételei biztosították a szükséges kalóriákat.


A tanév során és a nyári időszakban is több pályázatot írtunk, amelyből a többség nyert is. Sajnos a Petőfi Népe augusztus 28-i számából megtudtuk, hogy a legfontosabb pályázatunk elbukott, csakúgy, mint a többi kecskeméti iskola pályázata. Ez az a bizonyos iskolafelújítási pályázat, amely végeredményeként megyénkben 10 intézmény felújítását támogatta a bíráló testület. Ha sétára indulunk épületünkben teljességgel érthetetlen a döntés, hiszen a látvány önmagáért beszél. Most joggal vagyunk csalódottak, hiszen már legalább egy éve hallgatjuk és várjuk rossz állapotú iskoláink tömeges megújulását. Ma már tudjuk, a program hatásai a megye intézményein alig-alig fognak meglátszani, a városunk iskoláin pedig egyáltalán nem. Tehát folytatjuk a küzdelmet a szűkös költségvetés és az önzetlen segítők támogatásával a működési feltételeink szinten tartásáért.


A Szülői Szervezetnek köszönjük, hogy a 2007-2008-as tanévben is hatékonyan segítette rendezvényeinket és alapítványunk működését. Külön köszönetemet kívánom kifejezni azok felé akik adóbevalláskor gondoltak iskolánkra, vagy más alkalmakkor támogatták kezdeményezéseinket.


Pedagógus társaimmal már nagy izgalommal várjuk az első tanítási napot, hogy újra meggyőzhessük a gyerekeket, izgalmas és jó iskolába járni! 
                                                                                                                      
Szabó Antal
igazgató

A Zrínyi Ilona Általános Iskola tantestülete nevében szeretettel köszöntöm a családokat. A magam nevében pedig köszönöm Önöknek azt a támogatást, amelyet intézményegység-vezetővé választásom alkalmával kaptam. Szabó Antal igazgató -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!