Települési hírek

2020.11.03. 15:39

Járványhelyzetben is sokat segíthet az új önkormányzati app

Egységes, könnyen kezelhető felületen kínál személyre szabott hírküldési és szavazási lehetőséget Magyarország összes településének a Hellopolisz.

Forrás: Shutterstock

Az AppStore-ból és a GooglePlay-ről is ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével a magyar felhasználók azonnal értesülhetnek az általuk kiválasztott, a rendszerhez csatlakozott települések híreiről.

Az app lehetőséget teremt arra is, hogy az önkormányzatok online szavazásokat írjanak ki, és ezek segítségével kérjék ki a lakosok véleményét a településeiket érintő ügyekben.

Covid-hírek, rendkívüli szabályozások, rendeletek, pályázatok, határidők, intézkedések, programok

– az alkalmazás segítségével a lakosok azonnal értesülhetnek az általuk kiválasztott, a rendszerhez csatlakozott települések legfontosabb híreiről.

Az információkat kereső lakosoknak ezentúl nem kell különböző híroldalakat, közösségi oldalak követniük: az alkalmazás segítségével az önkormányzat azonnal, első kézből, direkt módon, közvetítő médiumok nélkül, személyesen, akár push-üzenetekben értesítheti őket a legfontosabb hírekről.

Az alkalmazás révén könnyebbé és gyorsabbá válhat a települési hírszolgáltatás; gyakorlatilag olyan személyre szabott önkormányzati hírportált építhetünk magunknak, ahol a számunkra fontos összes település történéseit egy helyen és egyszerre követhetjük nyomon.

Ez rendkívüli helyzetekben, mint például a jelenlegi járványhelyzetben különösen hasznos szolgáltatás – a saját lakóhely mellett ugyanis a nyaralóknak, a hétvégi házaknak helyet adó települések híreiről is értesülhetünk.

Anonim szavazások, közvetlen bejelentések

Az alkalmazás segítségével az önkormányzatok úgynevezett véleménykikérő online népszavazásokat is indíthatnak. Ezek során a lakosok egyszerűen, anonim módon mondhatják el a véleményüket az önkormányzat által fontosnak tartott kérdésekben.

A funkció a részvételi demokrácia egyik fontos tartópillére lehet –

a település vezetői gyakorlatilag bármilyen kérdésben gyorsan, torzításmentesen ismerhetik meg a lakosok véleményét.

Szavazni csak egyetlen település (kivéve Budapest) által kiírt online települési népszavazásokon lehet.

Ezen felül az alkalmazás segítségével lakosként, vagy éppen vendégként is közvetlen bejelentést tehetünk bármelyik önkormányzatnak, bármilyen ügyben – az üzenet azonnal eljut a hivatal munkatársaihoz.

Minden önkormányzatnak felkínálják

Az alkalmazás fejlesztői az applikációt minden önkormányzatnak felkínálják, és várják azon önkormányzatok jelentkezését, amelyek megbízható, korszerű kommunikációs csatornát akarnak kiépíteni a lakosaikkal.

A fejlesztő startup meggyőződése szerint minden önkormányzat érdeke, hogy a lakosait, a vele kapcsolatban álló állampolgárokat a lehető leghatékonyabb módon tájékoztassa a helyi történésekről, illetve lehetőséget teremtsen arra, hogy az érintett lakosok elmondhassák a véleményüket.

Az alkalmazás hírei és szavazásai a folyamatosan bővülő Hellopolisz oldalon is elérhetőek, miként a szolgáltatás részletei is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!