Digitália

2023.12.29. 06:00

Öveket becsatolni! Hamarosan vízre száll a Tesla Cybertruck (videó)

Elon Musk szerint a futurisztikus terepjáró hamarosan hajóként is funkcionál.

MW

Tesla Cybertruck

Forrás: Facebook/ Tesla

A Tesla szögletes kialakítású elektromos Cybertruckja eddig is megosztotta a közvéleményt. Vannak, akik imádják, és vannak, akik furcsán néznek erre a futurisztikus járgányra. Mindenesetre a prototípus – érdekesre sikeredett – bemutatója után több százezres megrendelés érkezett. 

A jármű 2019-es bemutatója nagy port kavart, mikor a vállat vezetője, Elon Musk nagyközönség előtt mutatta be, mennyire hatékony a Tesla-modell „golyóálló” és „törhetetlen” szélvédője.

A teszt az alábbi videóban tekinthető meg:

A régi hibákat és fejlesztéseket követően újabb terepen szeretné bizonyítani a milliárdos, hogy a Cybertruck többre is képes: Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója legutóbb arról számolt be, hogy a teherautó hamarosan képes lesz a vízi közlekedésre is – adta hírül a Világgazdaság.
A robusztus, kissé bizarr kinézetű teherautónak talán könnyebb lesz vízen közlekedni, mint felmászni egy hóval borított dombra.

Több felvétel is napvilágot látott, ahogyan egy Ford pick upnak kellett a technológiai csúcsragadozót kisegítenie a havas tereppályán.

Musk közösségi oldalán írt arról, hogy a Cybertruckkal még csónakázni is lehet a vízen majd, legfeljebb az utastér ajtótömítéseit kell megerősíteni. Ezt a Tesla járműmérnökei is megerősítették.

A Cybertruckra eddig nagyjából 600 ezer megrendelés érkezett. A kérdés, mint minden újdonság esetében, hogy sikerül-e fenntartani a kezdeti sikereket, illetve szóba kerülhet-e a tömeggyártás. Mert kétségtelen, hogy a kezdeti siker mindig a különlegességnek és az újdonságnak szól, és egy viszonylag kis darabszám eladása nem nehéz, még a megosztó, szokatlan stílus ellenére sem.
A Világgazdaság teljes cikkét IDE KATTINTVA olvashatja!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!