Meglepő profilkiegészítés

2021.03.01. 09:47

Műholdak gyártásába fogott az autógyár

Az önvezető autóknak szükséges pontos helymeghatározásban és kommunikációban segítenek majd a Geely műholdjai.

Forrás: Geespace

A Geely konszern fő tevékenysége az autógyártás, ennek segítségére hozta létre az űrprogramját is a cég. Egészen pontosan egy műholdak fejlesztésével és előállításával, illetve tesztelésével foglalkozó üzemet építenek a cég központjának számító Taizhou városában, amely most megkapta a működési engedélyt Kína Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottságától – írja az autómotor.hu.

Fotó: Geespace

A tervek szerint októberben indul a termelés a Geespace üzemben, ahol évi 500 műholdat akarnak gyártani, amelyeket aztán külső partnerek juttatnak orbitális pályára. Az első prototípusok már 2020 áprilisa óta keringenek a Föld körül, idén júliusban újabb prototípusokat bocsájtanak fel, és 2022-ben indul majd meg a hálózat kiépítése.

A műholdak házon belüli fejlesztésével és előállításával a Geely a vetélytársaknál gyorsabban tud majd reagálni a technológiai változásokra.

Fotó: Geely

A Geespace műholdjainak elsődleges célja az önvezető autók számára biztosított centiméteres pontosságú helymeghatározás, illetve adatforgalmat is tudnak nyújtani e célból a saját fejlesztésű Omnicloud szolgáltatáson keresztül. A Geely a saját igényei mellett a kínai Tencent és Baidu technológiai cégek műhold-igényeit is ki akarja szolgálni a Geespace vállalatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!