Szponzorált tartalom

2022.06.11. 08:00

Földön, víznél, levegőben

Rendhagyó erdei sétát ígér a 191 méter hosszú makói Lombkoronasétány minden korosztály számára kihagyhatatlan élményt nyújt azzal, hogy tízméteres magasságból, a fák lomja között járva szemlélhetik a környéket. A szomszédos Maros Kalandpart az igazi kihívások kedvelőit várja festői környezetben, a Maros partján. Izgalomra éhes gyerekekkel kötelező program.

Ha Makóra látogat, a patinás belváros és a Hagymatikum termálfürdő adta élményekkel ne érje be! A Dél-Alföldön egyedülálló programot ígér a Maros folyó partján kialakított Lombkoronasétány és a vele szomszédos, kihívásokkal kecsegtető Maros Kalandpart. Gépkocsival mindkettő könnyen megközelíthető.

Lombmagasságból a világ

Még a természetjáróknak is szokatlan élményt nyújt a Lomboronasétány, ugyanis az erdő fái között vezető sétaútvonal idővel a levegőben folytatódik. A tanösvényen végigmenni nem mindennapi érzés, hiszen minél feljebb jut a vándor a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülötte a világ: más élőlények, madarak jelennek meg. De még ugyanaz a faóriás is más arcát mutatja fent, a lombkoronák szellős, napfényes ágai közt, mint alulról, az avartakaró és a vastag törzsek felől szemlélve.

A légi ösvényen haladva a természetjáró megpihenhet a Hagymaterasz árnyas részein, felmehet a húsz méter magas kilátótoronyba megcsodálni a pazar panorámát, az ártéri erdőt és a folyót. Innen a vállalkozó kedvűek kalandos és egyben rövid úton – Közép-Európa egyik leghosszabb szárazföldi csőcsúszdáján át – juthatnak le újra a földre. A létesítmény nem akadálymentesített, a lépcsőkön mégis kényelmesen megközelíthető, így minden korosztály számára ajánlott.

Erdei adrenalinbomba

A Maros Kalandpartnál felnőtt- és gyerek-akadálypálya, trambulin, a Maros folyó felett átvezető canopy és magaslati kerékpár, ingahinta garantál izgalmas pillanatokat a bátorságukat és ügyességüket kipróbáló családoknak, diákcsoportoknak, valamint a kihívást keresőknek, az extrém sportok kedvelőinek.

Zárt cipő és kényelmes, sportos viselet ajánlott, amely nem akadályoz a mászásban. Papucsot viselni tilos, ékszer, telefon nem vihető a pályára. Fürdőruhában a pályák nem használhatók. 

Az elemek használatát szakképzett animátorok koordinálják. A felnőtt-akadálypálya egy óra, az összes akadály együttesen nagyjából két óra alatt teljesíthető, ennyi időt biztosan el lehet tölteni a pályán – annak, aki bírja! A kalandozás bármikor megszakítható, illetve később folytatható.

A Lombkoronasétány szomszédságában található, gigantikus méretű szabadidőpark zöld területén ingyenesen használható a játszótér, a lábtengó, valamint a strandröplabdapálya is. Mivel a Kalandpart közvetlenül a Maros partján fekszik, a nyári időszakban a folyóparton szabadstrand üzemel.

A strand büféjének teraszáról is remek a kilátás, és egy finom kávé mellett ülve, kellemes környezetben pihenhet meg a család a fárasztó nap után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!