Összefoglaló

2024.03.29. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Tizennyolc napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. A napirendi pontok előtt Csányi József, polgármester köszöntötte és átadta a megbízólevelét a Kiskunfélegyházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat újonnan megválasztott vezetőinek.

húsvét, program, család
Húsvéti programokkal várták a gyerekeket Mélykúton
Fotó: Pozsgai Ákos

A népi hagyományok felelevenítése, éltetése mellett húsvétkor az ünnepi ételek is fontos szerepet kapnak. Ennek apropóján Fricska Csaba, a kecskeméti Három Gúnár Étterem executive szakácsa osztotta meg gondolatait a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Szerda este a Kecskeméti Katona József Könyvtárban ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját az országosan is elismert Forrás Folyóirat.

61 versenyző érkezett Bajára, az idei Weöres Sándor Területi Szavalóversenyre.

A napokban látott napvilágot Varga Istvánné és Varga István helytörténész házaspár legújabb, Fülöpszállásról indultak című könyve. A kötet dr. Bodonhelyi József, Molnár Gergely és Biczó Károly református lelkészek, Fajszi Károly eszperantista, dr. Rigó Jázon, tanszékvezető főiskolai tanár, az első Kurjantó pusztai tanító unokája, Varga Károly, többszörös olimpiai- és világbajnok, világkupagyőztes mesterszakács, Vámos Károly német-magyar szakos gimnáziumi tanár életét és munkásságát mutatja be.

Egy különleges időutazásra csábítja a látogatókat a Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeum legújabb tárlata. A Petőfi Népe napilap 80-as és 90-es évek régi fotóit tekinthetik meg az érdeklődők, melyek mindegyike egy kedves emléket, egy régi történetet, egy nosztalgikus tárgyat vagy egy régi ismerőst juttathat eszükbe.

A Kecskeméti TE 19 esztendős középpályása nyáron igazolt a klubhoz az NB III-as ESMTK-tól, az NB I-ben pedig a gyors bemutatkozás után, immáron az U20-as magyar válogatottban is debütálhatott. Helmich Pál büszke arra, hogy ilyen gyorsan megtalálta a helyét lila-fehérben, ezzel a bizalommal szeretne a továbbiakban is élni.

A NAT Hungária Kft. lelkes csapata idén ismét ajándékokkal megpakolva érkezett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály PIC Koraszülött Részlegére, ahol dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos fogadta őket – közölte közösségi oldalán a kórház.

A Kalocsai Nebuló EGYMI minden évben, az autizmus világnapja alkalmából megrendezi a „Sétálni-kék” programot. A figyelemfelhívó esemény a közös alkotás és a közös séta jegyében zajlott, helyszíne az Érsekkert víztorony dombja volt. A programra szóló felhívást nem lehetett nem észrevenni, hiszen a közösségi média mellett már a rendezvényt megelőző héten ennek jegyében díszítették fel a városháza főbejáratát. A főszervező ezúttal is Csupor Zsolt Jánosné, a Nebuló EGYMI intézményvezetője volt, a rendezésbe a Kalocsa Jövőjéért Egyesület is bekapcsolódott.

Munkagépekkel végeznek felújítási munkálatokat az 53-as főúttól a Balotaszállás felé vezető bekötőúton. Az útpadkát simítják el, több helyen felmarják a régi útburkolatot, majd új aszfaltréteggel borítják be mintegy két kilométer hosszan.

Tavaszváró húsvéti programot szervezett a Mélykúti Fenyő Miksa Könyvtár a gyerekeknek a város központi parkjában, ahol az ünnephez kötődő szimbólumokkal óriási húsvéti tojással, nyulakkal díszítették fel a teret és tojásokkal öltöztették fel a fákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában