Vádemelés

2024.04.18. 09:24

Egy évig zaklatta hívásaival és üzeneteivel az ügyvédet

A Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető az édesanyja sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt indult büntetőügyben védőként eljárt ügyvédet egy év alatt, három telefonszámról összesen 1573 alkalommal hívta fel és 769 sms-t küldött.

Baon.hu

A vádirat szerint az ügyvédként dolgozó férfi a vádlott édesanyjának sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt indult büntetőügyben védőként járt el. A nő 2022 januárjától azért kereste rendszeresen a sértettet – annak akarata ellenére –, hogy az eljárás állásáról, illetve a védence által okozott kár megtérítéséről tájékoztassa.

Phone,Call,From,Unknown,Number,Late,At,Night.,Scam,,Fraud
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az ügyvéd védence az okozott kárt 2022 novemberében megtérítette, ennek ellenére a vádlott továbbra is hívta és továbbra is üzenetekkel bombázta a sértettet. A nő a hívásokra és az sms küldésekre három telefonszámot is használt. Egy év leforgása alatt összesen 1573 alkalommal hívta fel az ügyvédet és összesen 769 sms üzenetet küldött – írja az ügyészség.

Az ügyészség a nőt zaklatás vétségével vádolja és ezért vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában