Összefoglaló

2024.04.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

13 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék a kecskeméti Silver diszkó volt kidobóit 1-1 rendbeli, régi Btk. szerinti előre kitervelten, aljas indokból, társtettesként elkövetett emberölés bűntettében. A vádlottaknak egyetemlegesen több mint 10 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetniük. Az áldozat rokonai sírva, a két vádlott lesújtva vette tudomásul az ítéletet, a másodrendű vádlott egy pillanatig maga is a könnyeivel küzdött. Legkorábban a büntetés négyötöd részénél lehet feltételesen szabadlábra helyezni a vádlottakat. Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik az ügy. A bíróság döntése értelmében a vádlottak letartóztatásban várják a tárgyalást.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Végéhez közeledik a Tompa-Kelebia összekötő út felújítása
Fotó: Pozsgai Ákos

Közúton 4 kilométerrel kerül közelebb egymáshoz Tompa és Kelebia, egy korábban csak menekülőútként használt, részben földes úton megépült új szakasszal, részben pedig egy jócskán elhasználódott köves út felújításával.

Jótékonysági autós, motoros programot és felvonulást szerveznek május 11-én a tassi focipályán. A rendezvény bevételét a gyermekkora óta súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő tizennégy éves Bende javára ajánlják fel a szervezők.

Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei, akik az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán állítottak félre egy bolgár kamiont.

Idén is kiválóan szerepeltek a felső-kiskunsági szakácsok a Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyen. Balog Martin és Pottondi Nándor, vagyis a Vidám Borgőzös Harcsakuttyogatók második helyet értek el Halászrapszódia fantázia nevű ételükkel. A szabadszállási Zöld Ász vendéglő színeiben induló Pető Mátyás és Szegedi Krisztián alkotta csapat az előkelő negyedik helyen végzett. Az ugyancsak szabadszállási Varga Viktória és Péter Tünde a 3.helyet hódította el a Szamos Mátyás tányérdesszert versenyen, Balog Martin, a kígyósi Csárda konyhafőnöke és segítője Janosics Bence ezüstminősítéssel gazdagodtak.

Múlt év júniusában három órán belül beazonosították és elfogták a  nyomozók azt a 24 éves jánoshalmi férfit, aki éjszaka betört egy 80 éves asszonyhoz és amikor a sértett tetten érte többször fejbe vágta, megharapta, majd megfojtotta. A helyszínről végül az áldozat tévéjével távozott az elkövető– közölte a rendőrség. 

Az idei május elsejei programsorozat minden korábbinál nagyobb méretű lesz Kalocsán, a szervező Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) szervezte műsorfolyam már kedden megkezdődik. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja majd a számára kedves elfoglaltságot. A nyugdíjasokra is gondoltak, az önkormányzat a tavalyihoz hasonló nagysátorban étellel, itallal, élőzenével és jó társasággal gondoskodik az igényes szórakoztatásukról. Az idősebbek igényeinek megfelelő retró sátor tavaly nagy sikert aratott programeleme idén sem maradhatott ki a kínálatból.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a gépjármű oktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolására hivatkozva 700 ezer forintot kért megbízójától a sikeres forgalmi vizsgájának elintézéséhez. Végül a megbízó helyett más személy tette le a forgalmi vizsgát.

Elképesztően sok negatív hatás érte az utóbbi években a cégeket. A hazai munkavállalók 75 százalékát a magyar tulajdonú vállalkozások alkotják, amelyek ellenálló képessége alapvetően meghatározza az ország fejlődését. A megyei iparkamara is az egyik rendezője volt annak tíz várost érintő vállalkozásfejlesztési programsorozatnak, amely egyik állomása kedden Kecskemét volt.

Borzasztó tragédia történt hétfőn egy bőnyi iskolában. Az első szünetben egy 12 éves lány megkéselte lány osztálytársát, a gyerek életveszélyes, de stabil állapotban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában