Összefoglaló

2024.04.01. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 1.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Bednár Zoltán és Lénárt Ákos kvalifikálták magukat a jövő évi olaszországi pizza-világbajnokságra. Köszönhetően annak, hogy ők készítették el az ország legjobb pizzáját. A kecskeméti szakácsokat arra kértük, meséljenek pályafutásukról, terveikről és természetesen a díjnyertes pizzáról. 

Fotó: Bús Csaba

Dr. Forman Balázs, a Neumann János Egyetem oktatója, és az április 8 és 11 között megrendezendő Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság 14. Világkongresszusának koordinátora és a helyi szervező bizottság társelnöke volt a Hír FM Kecskeméti műsorának vendége.

Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas táncművész, a kecskeméti Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. E rangos országos díjról és a Hírös Agóra által szervezett, és még zajló Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól mesélt a Rádió1 Gong Téma műsorában.

Régi idők, közöttük múlt századi népszokásokat elevenítettek fel húsvéthétfőn a kiskunmajsai főtéren.

Március közepén egy vasúti útátjárót építettek át a Kecskemét-Kiskunmajsa közötti kisvasúton, amit az elmúlt időszakban a hajtányosok szoktak használni és karbantartani.

Megdőlt a melegrekord hajnalban Jászszentlászlón.

Bukovicsné Békefi Daisy, kecskeméti influenszer, kertészmérnök és családja egy pár hektáros majoron fogja tölteni a következő időszakot.

Ballószögön idén sem maradt el a hagyományőrző húsvéti locsolkodás. A lovaskocsin közlekedő férfiak és fiúk vittek kölnit, vizet, illetve szódásüveget egyaránt. Sőt meglepetésként az önkéntes tűzoltók kis tömlőből locsolták a lányokat.

Vera Jourová: Magyarország jogosan kapta meg az uniós forrásokat.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatában Karácsony Gergely egy újabb, be nem váltott ígéretét mutatta be.

Sokéves hagyomány, hogy Kiskunhalason a húsvéti díszkútnál tart hagyományos locsolkodást húsvéthétfőn a helyi Pásztortűz Egyesület. Idén a kisszállási Piros Muskátli Néptáncegyüttes tagjai adtak ízelítőt abból, hogy régen hogyan locsolkodtak a legények. Hagyományos locsolkodásra várták a helyi Tájházban is az érdeklődőket, ahol a Halas Táncegyüttes tagjai locsolták meg az együttes hölgy tagjait.

Az Ország Nyuszija kitárta kapuit, bárki meglocsolhatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában