Kecskemét

2018.04.17. 14:53

Bíróság elé állt a kislányát leforrázó kegyetlen majsai férfi

Hosszú ideig szándékosan forró vizet folyatott két és fél éves kislányára - ez, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete a vád K. Zoltán ellen. A kiskunmajsai férfi április 17-én, kedden állt először bíróság elé.

Hraskó István

Forrás: police.hu

K. Zoltán a nyomozás során eleinte tagadta tettét, később beismerő vallomást tett, végül gondatlanságnak állította be az esetet. A büntetőper Surányiné dr. Pólik Edina büntetőtanácsa előtt zajlik a Kecskeméti Törvényszéken, április 17-én, kedden volt az első tárgyalás.

Dr. Szanyi Krisztina ügyésznő a vádismertetés során elmondta: a 39 éves férfi és élettársa Kiskunmajsán, a Rózsa utcában laktak és közösen nevelték az akkor két és fél éves kislányukat, Annabella Mirellát valamint a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermekét.

A vád szerint tavaly január 21-ről 22-re virradó éjszaka – mikor a gyerekek már aludtak – a férfi féltékenysége miatt heves vita alakult ki közte és élettársa, Rita között. A vádlott tenyérrel és ököllel többször megütötte a nő fejét, mellkasát és a vállát, élettársa ezért hajnali 2 óra körül átmenekült a szomszédban lakó unokatestvéréhez.

Fotós: Bús Csaba

Nem sokkal ezután felébredt a kislány, mert bekakilt. Apja a tusolóba vitte, a zuhanytálcára állította és erővel ott tartotta. Az elektromos bojler hőfokszabályzója a legmelegebb fokozat alsó határértékén állt, abban legalább 50-60 Celsius-fok hőmérsékletű víz volt, ami három másodperc alatt a csupasz bőrön fájdalomérzést vált ki.

A vádlott a forró vizet elkezdte a zuhanyfejjel a gyermek testére folyatni. A gyermek kiabált, de férfi a gyermeket a zuhany alatt tartotta. A forró víz miatt a gyermek testének mintegy ötven százalékán, a fején és testszerte másodfokú égési sérülések keletkeztek. K. Zoltán popsikenőccsel bekente a kislány testét és reggel 6 óra körül szólt élettársának. A mentőket a vádlott testvére értesítette, akik kórházba szállították a kisgyermeket.

Forrás: police.hu

Szanyi Krisztina elmondta: Annabella a szándékos forrázás miatt közvetlenül életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy életét csak az intenzív orvosi kezeléssel lehetett megmenteni. Kórházba kerülése után a keringése is leállt, ezért újra kellett éleszteni. Annabellánál maradandó fogyatékosság (veseelégtelenség, testszerte pigmenthiány, hegesedés) is kialakult. Az majd hat éves korában derül ki, hogy maradandó agykárosodást szenvedett-e.

Ma volt az első tárgyalás
Fotós: Bús Csaba

K. Zoltánt különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség.

Tagadás, beismerés, módosítás

A hat osztályt végzett, analfabéta, szakképzettséggel nem rendelkező vádlottat először tanúként hallgatták meg a rendőrök. Akkor tagadta a bűncselekményt. Azt mondta, élettársával, Ritával azért veszett össze, mert a nő nem mondta meg, hol volt a vádbeli napon délután. Megverte az asszonyt, aki elment otthonról, K. Zoltán pedig este arra ébredt, hogy sír a kislány, és a fürdőszobába belépve azt látta, hogy Annabella a kádban áll, és folyik rá a forró víz. “Lehet, hogy forró állásban maradt a csap a mosás után” – vélte a férfi, aki arra nem tudott kielégítő választ adni a rendőröknek, miért bontotta el a zuhanytálcát és a mosdókagylót, mikor még tartott a nyomozás. Második tanúvallomásában már módosított a történetén (hozzátéve, hogy korábban baltával fejbevágták, így sok mindenre nem jól emlékezik), e verzió szerint ő nem is volt a házban, amikor a kislány megégett, hanem fát vágott az udvaron, édesanyja szólt neki, hogy baj van.

Harmadik nekifutásra már kijelentette, a korábbi vallomásai „csak részben fedik az igazat”. Ekkor már arra hivatkozott, hogy dolgozott benne a korábban bevett gyógyszer, és mérgében vitte ki a kislányt a tusolóba, de nem tudja megmondani, miért. “Vártam már ezt a napot, hogy elmondhassam az igazságot, bűnösnek érzem magamat” – nyilatkozta gyanúsítotti kihallgatásakor. Előzetes letartóztatása elrendelésekor viszont állította, semmire sem emlékszik.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GwwgH7EPQ1c

Később újra változtatott K. Zoltán a vallomáson. Közölte, hogy gyógyszert szed (aminek nem ismeri a nevét, nem is orvos írta fel, de azt se tudja, honnan szerezte), és hogy kristályt is szokott szívni, bár a vádbeli napon éppen nem. Végül utolsó nekifutásra már úgy nyilatkozott, fogyasztott kábítószert 2017. január 21-én. Nagylánya szólt, hogy Annabella bekakilt, ő kivitte lefürdetni, de nem figyelt, milyen hőfokú víz jön a zuhanyrózsából. Majd bement a szobába, és csak arra figyelt fel, hogy a gyermek sír, akkor vette észre, hogy teljesen leforrázta a víz.

Az a tanúvallomásokból derült ki, hogy K. Zoltán élettársa rokonai megverték, amikor megtudták, mi történt Annabellával. A kislány és a többi gyermek is gyámhoz kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!