Tűzoltó macska

Barta Zsolt
Close-up,Portrait,Of,Heroic,Fireman,In,Protective,Suit,And,Red
 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága „kétségbeesett” felhívást tett közzé a hódmezővásárhelyi tűzoltók kérésére. Eltűnt ugyanis a városi lánglovagok legénységének egyik tagja. Egy helyes tarka macska. A közösségi médiában kedden tették közzé a következő bejegyzésüket.

„Kabalamacskájukat keresik a hódmezővásárhelyi tűzoltók! Búcsúlevél nélkül távozott Delta, a hódmezővásárhelyi laktanya állandó lakója. Aki most már nem állandó lakó. A tűzoltó identitással rendelkező, lángnyelv homlokú macska jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, sunnyog, kunyerál vagy lapul. Akármit is csinál, el tudja hitetni, hogy aranyos, kedves, szelíd állat. De nem az, veszélyes érzelmi manipulátor, akit csakis a tűzoltók képesek megfelelő mentális állapotban tartani.”

A sors azonban kegyes volt a vásárhelyi csapathoz, ugyanis szerdán megkerült a cica, aki három kilométerre tanyázott le az otthonától. „A Delta-művelet sikerrel zárult, a macska állomáshelyén!” – ezt már Kovács Ferenc tűzoltó őrnagy, hódmezővásárhelyi tűzoltóparancsnok, Delta cica szolgálati elöljárója jelezte az országos szolgálat kommunikációs osztályán.

A macskák különleges lények. Állítólag Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke, Sir Winston Churchill így minősítette a veszélyes, kedves manipulátort: „Az állatok – milyen furcsák. A kutya felnéz rád. A macska lenéz rád. Csak a disznó szemében vagy egyenrangú.” Szóval, aki befogad egy nyávogót, az legyen rá felkészülve, hogy egy családnak lesz a tagja. Egy olyannak, amelynek a befogadás pillanatától nem más a vezetője, mint a nyávogó manipulátor.