Új év, új célok

Lizik-Varga Katalin
Portrait,Of,A,Smiling,Family,With,Two,Children,At,Beach
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Egy új év kezdetén természetes, hogy végiggondoljuk a mögöttünk lévő hónapokat. Mérlegelünk. Átgondoljuk, hogy mit értünk el az elmúlt évben, vagy éppen változtatni szeretnénk azokon a dolgokon, amikkel nem vagyunk megelégedve. 

Azonban gyakran esünk abba a hibába, hogy olyan irreális elvárásokat állítunk magunk elé, amiket szinte lehetetlen betartani. Azt hiszem, a nehezen teljesíthető fogadalmak helyett inkább kisebb célokat kellene kitűznünk magunknak, hogy lassan, de biztosan tudjunk haladni feléjük. Ettől talán még fontosabb, hogy ezek a célok a saját magunk örömét szolgálják. Milyen sokszor mondjuk azt, hogy nincs időnk semmire, és valljuk be őszintén, hogy ma már lassan ez a normális életvitel. Sokszor aludni és enni sincs időnk, de mi mégis megfeszülve rohanunk a megoldandó feladatok után. 

Én idén jól szeretném meghúzni a határaimat. Legalábbis kicsit jobban, mint ahogy eddig tettem. Például jó lenne ebben az esztendőben úgy beosztani az időmet, hogy a munka mellett több minőségi időt tudjak eltölteni a családommal, és emellett jusson idő a hobbimra, a pihenésre és a feltöltődésre is. 

A tökéletes egyensúly elérése pedig azt hiszem, lehetőséget ad majd egy kiegyensúlyozottabb életre, melyben a mindennapok hasznosak, változatosak és élménydúsak lesznek.