Döntés

Várkonyi Rozália
Students,Are,Studying,In,Library.,Young,People,Are,Spending,Time
Fotó:  shutterstock.com / illusztráció

Így közel a harminchoz egyre többször gondolok arra, hogy mennyi mindenen múlt, hogy így alakult az életem, hogyan választottam a média világát, hogyan találtam rá a szerelemre és hogyan sikerült megtalálnom önmagam. Persze így utólag sok mindenen tudnék változtatni, de akkor valószínűleg nem ott tartanék, ahol most.

Az egyik legmeghatározóbb döntésem – ahogy sok mindenkinek – általános iskolában kellett meghoznom, amikor ki kellett találnom, hol tanuljak tovább. Természetesen fogalmam sem volt, így akkor úgy gondoltam, az lesz a helyes, ha abba a gimnáziumba jelentkezek ahová barátnőm is. Életem egyik legjobb döntése volt, számos élményben volt részem és a tanáraimról is csak pozitívat tudok mesélni.

Sok osztálytársam már évek óta tudta, melyik egyetemre fog jelentkezni, ám az én fejemben még semmilyen elképzelés sem volt. Szóval ment az idegeskedés, amitől pláne nem láttam tisztábban a jövőmet, így az osztályfőnököm segítségét kértem, aki kapásból rávágta, hogy úgy el tudna képzelni engem a média világában. Amikor leadtam a jelentkezésem se voltam biztos benne, hogy jól választottam, de amikor eltelt az első félév az egyetemen már tudtam, jó döntést hoztam. Hiszen rengeteg barátra tettem szert és megtaláltam azt a munkát, amiről mindig büszkén mesélhetek. Ezért szeretném megköszönni drága tanárnőmnek, hogy nem hagyta, hogy csak úgy valamit válasszak, hanem segített és ő már akkor látta hol a helyem, amikor én még nem.