Ráhangolódás

Márton Anna
Family,Preparing,Traditional,Festive,Christmas,Eve,Dinner,Together,In,Cozy
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A karácsonyi készülődés igazi öröme a nyugodt lélekben rejlik. A hajtás, a stressz helyett a nyugodt tervezés, ráhangolódás teszi varázslatossá az ünnepeket. A vidám készülődés lehetőséget ad az apró örömökre, amiket rohanva elszalasztanánk. 

A karácsonyi csoda élménye fokozódik, ha nyugodtan élvezzük az előkészületeket. A csendes készülődés lehetőséget ad a gondolatok rendezésére és a belső béke megtapasztalására. A szívünkben lévő békét továbbadva, a család és a rokonok is pozitívabb légkört élvezhetnek. 
A nyugodt készülődés során több időt szentelhetünk a szeretteinkre és a közös pillanatokra. Az idegeskedés helyett a mosoly és a jókedv lengi be az ünnepi felkészülést. A nyugodt légkör vonzza az embereket, és kellemesebb környezetet teremt a közös ünnepléshez. A stresszmentes készülődés hozzájárul ahhoz, hogy a karácsony valóban a szeretet ünnepe legyen. Lassabb tempóban jobban értékeljük az apró csodákat és a szeretetet, amit megoszthatunk. 

A karácsonyi varázslat mélyebb élményét csak a nyugalom és a belső béke biztosíthatja. A kényelmes tempóban való készülődés során könnyebben megtaláljuk az igazi karácsony szellemét. A kedves és nyugodt jelenlétünk önmagában ajándék lehet a szeretteinknek. 
A karácsony igazi értelme a szeretet és a békesség meg­élése, melyet nyugodtan készülve könnyebben átélhetünk és továbbadhatunk. Ne feledjük, hogy a gyerekek erősen befolyásolódnak a szüleik attitűdje alapján, és a karácsonyi ünnepek sem kivételek ezalól. 
A szeretet, az öröm és a karácsonyi hagyományok iránti elkötelezettség a szülők tükrözése mellett válik mélyen beépülő élménnyé a gyerekek életében. Az, ahogyan a szülők ünneplik és értékelik a karácsonyt, hosszú távú hatással lehet a gyerekek saját ünnepi hagyományaik kialakulására és értékrendjükre egy életen át.