Boldogság

Gulyás Sándor
New,Year,Resolutions,2024,On,Desk.,2024,Resolutions,List,With
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Nem tudjuk miért, de minden szilveszterkor úgy érezzük, hogy fogadalmat kell tennünk. Ilyenkor túlteng bennünk a buzgalom. Abban reménykedünk, hogy sikeresebb, boldogabb időszak köszönt ránk. Elhatározzuk, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, ám lendületünk általában nem tart sokáig. Két-három hónap után megcsappan a lelkesedés és az újévi fogadalmak már nem is tűnnek olyan fontosnak.

Magam is jó előre sorba vettem, mivel tudom jobbá tenni az életem. Elsőként a szokásos dolgok jutottak eszembe. Egészségem megőrzése érdekében odafigyelek a táplálkozásra, például kevesebb édességet fogok enni, többet sportolni. A memória erősítő papírfecnire felkerült az is, hogyha tehetem, elkerülöm a felesleges konfliktusokat. Rendbe teszem pénzügyeim. Felhizlalom soványka bankszámlám, minden hónapban félre teszek egy kisebb összeget, hogy év végére megtollasodjak. Oroszlánrészt vállalok a házimunkából, ha szükséges kérés nélkül elmosogatok.

Az új év kiválóan alkalmas egyfajta „megtisztulásra”, arra, hogy megszabaduljunk rossz szokásainktól. Hatalmas kihívást jelent ez számunkra, de ha helyes irányba haladunk, semmi sem tud eltéríteni kitűzött céljaink elérésétől és a várt siker sem marad el. Végiggondolva a lajstromba vett fogadalmaim, jelentősen lerövidítettem a hosszúra nyúlt listát. A papírdarabkán ma már csak egyetlen dolgot hagytam, amitől igazán jobb lehet az életem, még pedig az, hogy mindet megteszek annak érdekében, hogy boldog legyek. A boldogság ugyanis nem függ a holnaptól, a tegnaptól, s nem függ az anyagi javaktól, a karriertől. Magunkban kell megtalálni, hogy aztán másoknak is tudjunk adni belőle.