Igazi testvérrel az élet értelmet nyer

Márton Anna

A Nagy bajai ikertalálkozón jártam, ahol közel százan jelentek meg vagy talán többen is voltak, de ami megfogott, az a végtelen öröm, nyugalom amit az ikrek jelenlétében éreztem.

Öröm volt látni a sok boldog arcot, s az ő nyugodtságuk rám is hatott. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek mind mosolygósak voltak. Kívülállóként érdekes volt megfigyelni ezt a jelenséget. Szádeczky Attila szervező, akinek szintén van egy ikertestvére fogalmazta meg, hogy: azért is jó hogy van egy ikertestvére mert így soha nincs egyedül.

Ahhoz megértsük a testvér szerepét, szélesre kell tárjuk a szívünket.

A testvér az a lélek, amely mindig mellettünk áll. Különösen az ikrek azok akik megosztják az örömöket, az álmokat és a titkokat, és mindig készek a meghitt pillanatokra.

Úgy gondolom, hogy a testvérrel minden pillanat, amelyet együtt töltünk, ragyogást ad életünknek.

A testvérek mosolya felmelegíti szívünket, szavuk olyan mint a finom dallam, mely simogatja lelkünket.

Testvérrel az élet értelmet nyer, együtt alkotjuk azt a varázslatos szimfóniát, amely a szeretet hangjaira épül. Ő érti a szavak nélküli gondolatainkat, aki a fájdalom pillanatában ismeri fel az elrejtett reményt, és a síró szemek mögött a rejtett mosolyt.

Az ikertalálkozó vidám párjait látva úgy éreztem, hogy akinek testvére van, annak az élet szépsége színes palettává válik, a boldog pillanatok a legszebb színekben ragyognak, de a nehéz időkben a biztatással és bátorsággal telik meg lelkük. Mert ők már soha nem lesznek egyedül ezen a világon.

Bár nincs ikertestvérem, igazi boldogság, hogy testvéreim vannak. Nem tudok elég hálás lenni, hogy ilyen jó testvéreim vannak, s én is ugyanúgy érzek mint az ikrek, már soha nem leszek egyedül ezen a világon.