Vélem-én

2010.05.14. 09:11

Jobb, ha anyu ül a volánnál, ő legalább nem káromkodik

Egy kisgyerekek körében készített felmérés szerint 10 csemetéből 6 jobban szereti, ha apu helyett anyu vezeti a családi autót, – még akkor is, ha az anyuka néha bénázik a parkolásnál vagy ügyetlen a tolatásnál.

Magyarvári Annamária

A megkérdezett gyerkőcök véleményüket azzal indokolták, hogy az apák agresszívabbak, jobban nyomják a gázpedált, – ezért a családfők mögött ülve félelmetesebb az autózás.

Indoklásukban a gyerekek kitértek a káromkodásra, szitkozódásra is: eszerint az apukák sokkal gyakrabban dühöngenek és szidnak más autósokat mint az anyák, – és ezt a feszültséget nem kedvelik a gyerekek.

Magamban már éppen kezdtem örülni a felmérés eredményének, hogy lám-lám, mégsem olyan csapnivalóak a női autóvezetők, – legalább a gyerekek szerint –, amikor bevillant a fejembe a tegnap esti óvodai hazautunk egyik pillanatképe: – Mi a fenét tötymörögsz te kis béna amatőr?!? Kanyarodj már ki, mert megőrülök! – s mindez az én, (anyai) számból. Nos, – gondolhatják –, hogy így utólag nem vagyok túl büszke az elhangzottakra. Viszont azt nagyon remélem, hogy ebben az esetben is igaz a régi mondás, miszerint a kivétel erősíti a szabályt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!