Vélem-én

2006.06.26. 16:59

Parázslatos Szent Iván-éj

Izzott a levegő a Bozsó Múzeum összes zugában Szent Iván éjjelén. Az egyik teremben századfordulós bugyogók lógnak nyakunkba, a másikban művészien megmunkált pajzán szerelmi kellékeket irigylünk meg elődeinktől, a harmadikban aktképek keretben és projektorral a falakon, a negyedikben aktfestés, live. Az erotika mandinerezve vágja szemünkbe meztelen valóját. Nem bánjuk.

Provaznik Ariel

Némi időzavarral küzdve finom, langyos borral a kézben indultunk tovább. Menet közben a bor félig kilötyög, félig szervezetünkbe kerül. A Cifrapalotát érintve, át a főtéren – szökőkút, emberek –, cél a Kerámia Stúdió, rakuégetésnézés. Ha iszunk, akkor az vegetatív szükségletű ingerekkel jár. Nem, nem hányingerrel. (Még.) Éljen az önkormányzat és a vécés néni, akik nélkül nem jöhetett volna létre a higiénikus hólyagürítés. Visszatérve a felszínre, irány a rakuégetés. De mi az a raku? Mindegy! Lényeg, hogy program van.

"...egyesek stabilitás-vizsgálatot végeznek eldugottabb borbódékon..."

A Kerámia Stúdió udvarán többféle tűzhelyben izzott a fa. A raku meg sehol. De hallgatunk. Nem szabad felfedni tudatlanságunk. Az éjszaka folyamán lépten-nyomon ismerősökbe botlunk, itt is. Meg külföldiekbe, akik teszik a fát a tűzre a rakuégetéshez. Na jó, akkor még egy pulisimogatás és menjünk tovább.

Hova tovább? Ahová már egy hete minden este. A borutcában már izzott a hangulat. Evés, ivás, jól élünk. Már hajnalodik, mikor egyesek stabilitás-vizsgálatot végeznek eldugottabb borbódékon, míg mások asztal alatt keresgélik leejtett holmijaikat. A rakuégetés pedig egy 16. századi japán technológia, eredetileg kézzel formált, alacsony hőfokon égetett ólommázas kerámia, – tudtuk meg egy hajléktalantól, aki tudásáért cserébe, csak az üres üvegeket kérte. Négy óra múlt.

Az egyik teremben századfordulós bugyogók lógnak nyakunkba, a másikban művészien megmunkált pajzán szerelmi kellékeket irigylünk meg elődeinktől, a harmadikban aktképek keretben és projektorral a falakon, a negyedikben aktfestés, live. Az erotika mandinerezve vágja szemünkbe meztelen valóját. Nem bánjuk.

Provaznik Ariel Provanzik Ariel Egyetlen hű szerelmem a kávé. Ezért komolyan veszem. Nem vagyok oda az állatokért. Most akkor rossz ember vagyok? Nem. Az a virágot nem szereti. Foglalkozásom: szellemileg ép(p)en szabad újságos. "...egyesek stabilitás-vizsgálatot végeznek eldugottabb borbódékon..." -->

Ezek is érdekelhetik