labdarúgás / galériával

2021.03.20. 19:50

Tarolt a Fülöp a druszák rangadóján

A forduló előtt a 4. Fülöpszállás a 11. helyen tanyázó Fülöpjakabot fogadta a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a 16. fordulóban. A mérkőzés nagyarányú hazai győzelmet hozott.

Vincze Miklós

Nem csak azért akarta ezt a meccset mindenáron megnyerni a hazai gárda, mert a tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulva esélyes volt, hanem azért is, mert az őszi idényben meglepően és kellemetlenül nagy, 7–2-es vereséget szenvedtek Fülöpjakabon. Túlzott magabiztosság ugyanakkor nem jellemezte a hazaiakat a kezdés előtt, igen sok volt ugyanis a hiányzó, jellemző, hogy a kapuba a játékos-edző, Deák Sándor volt kénytelen beállni. Bár a hiányzók tekintetében a Fülöpjakabnak is lehetett volna néhány zokszava.

A 8. percben Nagy Adrián tört előre a jobb oldalon, a 16-oson belül egyszer a kapust is kicselezte, és mivel kisodrótott, kereste, hogy kinek passzolhatná a labdát, aztán végül a legegyszerűbb megoldást választva Görög felett a kapuba emelt, 1–0. Nem sokkal ezután egyenlíthetett volna a Fülöpke, nagy helyzetben azonban tisztázott a hazai védelem. Ezt követően volt egy jelenet, amikor a vendégek hiába reklamáltak büntetőt, majd jó darabig mezőnyjáték folyt a pályán. Kiegyenlített mezőnyjáték, az ugyanakkor látszott, hogy a Fülöpszállás jobb oldala életveszélyes, a vendégek ugyanakkor nem tudnak igazi veszélyt kialakítani a hazai 16-osnál. A 35. percben újra Nagy Adrián tört előre a jobb oldalon, kemény lövést adott le a rövid sarokra, a labda a kapusról és a kapufáról kipattant, be a kapu elé, az ötösről Polyák bombázott a kapuba, 2–0. A 38. percben a vendég Kürtösi végezhetett el szabadrúgást balról, a 16-os oldalvonala mellől, a rövid fölsőbe tartó lövését Deák hárította. Egy percre rá Földes ugratta ki remek ütemben Polyákot, aki nagy vágta után félmagasan a bal sarokba lőtt, 3–0.

A második félidőre kapus nélkül jöttek ki a vendégek, a második gólnál megsérült Görög helyett ugyanis a játékos-edző, Szabó Pál állt be és húzta föl a vészkapus mezt.

A 49. percben Szabó Zoltán pörgetett Mizsei elé, akinek a nagy helyzetben kapura pattintott labdáját Deák magabiztosan hárította. Két percre rá Nagy Adrián adott le két veszélyes lövést is, a vendégek vészkapusa mindkétszer védett, a szögletet követően azonban Pataki fejesét már csak a gólvonalról túlról tudta visszaütni, 4–0. Az 59. percben Földes helyezett jobbról, a 16-os sarkából a hosszú sarokba, 5–0-ra alakítva az állást. Ennél a találatnál azért látszott, hogy nem igazi kapus áll a Fülöpke kapujában. Az öt gól különbség dacára ugyanúgy küzdött tovább mind a két társaság, mintha még 0–0 lenne az állás. Pedig a 67. percben már hatra nőtt a különbség. Földes ívelt előre szabadrúgásból, az oldalvonal mellől, és Pusztai fejelt a kapu bal oldalába, 6–0.

A 74. percben a vészkapust is cserélni kellett, Szabó Pálnak az ujja ugrott ki egy lövést követően, és a középhátvéd Oroszi vette át tőle a vészkapus mezt.

Mindjárt be is mutatott egy bravúrt, a kapu azonban nem szabadult fel, végül Polyák lőtt egy igazítás után középről a jobb alsó sarokba, 7–0. A gólzáport Földes találata zárta, ő Kovács Bence beívelését követően fejelt a jobb felső sarokba, kialakítva a 8–0-ás végeredményt.

– Nagyon sok a sérültünk, és sok betegség is sújtja a csapatot, így aztán a meccs előtt már annak is örültünk, hogy egyáltalán ki tudunk állni, hiszen mindössze tizenhárom bevethető emberem volt – nyilatkozta a lefújást követően Deák Sándor, a hazaiak játékosedzője. – Ennek ellenére óriási akarással játszott a csapat, és bizonyította, hogy igazi csapat. Le a kalappal a srácok előtt, mert a sok nehézség ellenére rég játszottunk már ilyen jól. Nagy kár, hogy nézők nem láthatták ezt a találkozót. Jó csapatnak tartom a Fülöpjakabot, de ma nagyon kijött nekünk a lépés, és ez a nehéz helyzetben aratott szép siker nagy erőt adhat a folytatásra.

– Rossz előjelekkel jöttünk el a mérkőzésre, de bíztunk abban, hogy szoros eredményt tudunk elérni – értékelt Bakró Tibor, a Fülöpjakab elnöke. – A mérkőzésnek ugyanakkor a kevés fordulópontot jelentő pillanatából mindig rosszul jöttünk ki, így azt kell mondanom, hogy teljes mértékben megérdemelt a hazai győzelem. Sajnos mi az árnyékai voltunk ma magunknak, emiatt csalódott vagyok. Az ugyanakkor ránk nézve szégyen, hogy a hazai kapust nem tudtuk tesztelni, márpedig a kaput eltaláló lövés nélkül nem lehet gólt szerezni. Sérülések miatt azonban ma úgy voltunk kénytelenek forgatni a csapatot, hogy tulajdonképpen hárman is álltak ma a kapunkban, akik közül csak egy volt kapus. A Fülöpszállás ezt maximálisan kihasználta. Túl sok nehézség sújtott ma minket, nem bírtuk elviselni.

A mérkőzés hőse a hazaiak bal oldali középpályása, Polyák Roland volt, aki a polgári nevére nem, csak a Kubu becenévre hallgat. Kubu ugyanis – pályafutása során először – három gólt is szerzett a találkozón.

– Úgy érzem, hogy ösztönzőleg hatott rám az a felelősség, hogy tudtam, hogy cserénk nem nagyon van, tehát ma nagyon oda kell tennem magamat, tisztában voltam azzal, hogy muszáj méltóan helyettesíteni azokat, akik ma nem jelentkezhettek játékra. Alighanem ez az extra koncentráció is eredményezte azt, hogy háromszor is sikerült betalálnom a kapuba. Így aztán számomra nem csak a győzelem, hanem a mesterhármason miatt is örökre szép emlék marad ez a mérkőzés.

A fülöpszállási csapat a lefújás után.
Fotó: Vincze Miklós

Fülöpszállás–Fülöpjakab 8–0 (3–0)

Fülöpszállás, vezette: Baranyai Dávid (Horváth Zoltán, Juhász Martin)

Fülöpszállás: Deák – Pataki, Petrányi, Szigeti (Kovács B. 59), Víg (Farkas 79.), Dóka, Nagy A., Földes, Polyák, Pusztai, Andó. Játékos-edző: Deák Sándor.

Fülöpjakab: Görög (Szabó P. 46.)– Fődi, Értekes, László (Cseh 32.), Borbély (Fehér 55.), Szabó Z., Eszenyi, Baráth (Giljon 59.) , Oroszi, Kürtösi, Mizsei. Játékos-edző: Szabó Pál.

Gól: Nagy A. a 8., Polyák a 35., 41., 77., Pataki az 50., Földes az 59., 82., Pusztai a 67. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!