Sport Bács-Kiskun

2016.01.06. 20:09

Csökkentette hátrányát a Qualisport kamionos triója

Jól sikerült a napi penzum a dunaszentbenedeki Qualisport kamionosainak az Africa Eco Race hetedik szelektív szakaszán.

PN

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László összeállítású egység lefelezte hátrányát a legközelebbi riválisukhoz és egy lépésre kerültek a dobogó legalsó fokához.
Chami és Amodjar között, mauritániai terepen 414 kilométernyi mért szakaszt kellett teljesítenie kedden a legnagyobb afrikai tereprali-maraton résztvevőinek. Kovácsék élvezték a nap kihívásait, amelyet 5 óra 17 perc 22 másodperces idővel tudtak le: ez a kategória 4. legjobb ideje volt.
– Volt minden, tempós rész, dűne és tevefüves dűne is. Utolértük közvetlen ellenfelünket, Elisabete Jacintót és ezúttal meg is előztük. Beragadtak valahol, így előttük maradtunk és sikerült jócskán faragnunk a hátrányunkból. Ez sokat jelent számunkra és azt mutatja, hogy működhet az óvatosságra, megfontoltságra épített stratégiánk. A verseny most lép kulcsfontosságú fázisába, Atar és térsége következik, amely mindig fontos mérföldkő volt ebben a műfajban – mondta a kamionos összesítés 4. helyén álló Kovács Miklós, aki 44 percnyire csökkentette hátrányát a luzitán MAN-trióhoz képest.

Mészáros Sándor csapatmenedzser beszámolója szerint a hetedik szakasz nehézségét jól szemlélteti, hogy a monstrumok kategóriájának urai, a Kamaz gyári csapatának két egysége is beragadt. Ennek ellenére az éllovas Anton Shibalov ezt a szakaszt is megnyerte márkatársa, Szergej Kuprijanov előtt, és magabiztosan őrzi vezető pozícióját. Shibalov a napi malőrökkel sem veszített sokat, hiszen az autós-kamionos összevont értékelésben továbbra is a 2. helyen állomásozik a listavezető toyotás Kanat Shagirov mögött. A kazah autós az előző napi botlás után újra szakaszsikert könyvelhetett el, ezzel pedig 55 percnyire növelte összetettbeli előnyét az Optimus MD buggy-val versenyző Pascal Thomasse előtt.

A motoros mezőnyben első ízben fordult elő a start óta, hogy nem Pal Anders Ullevalseter neve díszelgett a napi eredménylista élén. A hetedik szelektív a KTM-es brit Andrew Newlandnek sikerült a legjobbnak, míg a norvég éllovasnál a francia Norbert Dubois is gyorsabbnak bizonyult. A tavalyi győztes Ullevalseternek persze nincs miért aggódnia, hiszen így is 2 óra 38 perccel előzi meg közvetlenül üldözőjét, a napi menetet a 4. helyen befejező orosz versenyzőnőt, Anasztaszja Nyifontovát.

 

Ezek is érdekelhetik