Sport Bács-Kiskun

2014.09.27. 07:50

A Loki elleni teljesítmény nem lesz elég

Az előző bajnoki fordulóban 0–0-s döntetlent játszott a Kecskeméti TE a Loki otthonában. Ma a Nyíregyháza vár a hírös városiakra a Széktói Stadionban.

Borbély Károly

Nyíregyházán semmit nem bíztak a véletlenre. A Spari busza tegnap 14 órakor begördült Kecskemétre. A nyírségiek egy nappal korábban érkeztek a hírös városba, ahol ma 14.30 órakor megmérkőznek a Kecskeméti TE-vel az NB I-es bajnokság 9. fordulójában.

„A bajnokságban kitűnően működik a csapat védekezése az utóbbi hetekben, ezt a Debrecen ellen is bebizonyítottuk az előző bajnoki fordulóban. Erre szeretnénk építeni, de a Nyíregyháza ellen több kell, mint a Loki otthonában. Idegenben az volt a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Most a Spari ellen a támadásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, ezt várja tőlünk a mester is” – nyilatkozta a kecskemetite.hu portálon Varga Róbert, a KTE belső védője, aki beszélt a Vác elleni vesztes Magyar Kupa-meccsről is. A játékosok nagy csalódásként élték meg, hogy az NB III-as Duna-parti alakulat otthonában 5–2-re kikaptak szerdán, és nem jutottak be a legjobb tizenhat közé a kupában.    

„Fel kell állni ebből a vereségből is. A kupa egy más kévéház, a kiscsapatok mindig felszívják magukat, extra erőket mozgósítanak. Csank János kitűnően felkészítette játékosait, inkább egy NB II-es csapatnak mondanám a Vácot ereje alapján. Megnehezítették a dolgunkat, de a végére megfordítottuk az eredményt, sajnos utána jött a tizenegyes és a kiállítás.”

A forduló további párosításai, péntek: Budapest Honvéd–PMFC-Matias (lapzártánk után). Szombat: Győri ETO FC–MTK Budapest, 16.30 órakor. MVM-Paks–DVSC-TEVA, Puskás Akadémia–Dunaújváros Pase, mindkettő 18.30 órakor. Lombard Pápa Termál FC–Újpest FC, 20.30 órakor. Vasárnap: Videoton–Diósgyőri VTK, 16.30 órakor. Ferencváros–Szombathelyi Haladás, 18.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik