Sport Bács-Kiskun

2012.03.12. 11:18

Dani lett a diákolimpia bajnoka

Március 10-én szombaton Székesfehérváron rendezték meg az Úszó Diákolimpia Országos Döntőjét I. és II. korcsoportban. A versenyen egy kecskeméti fiú lett a bajnok.

baon.hu

A döntőbe az I. korcsoportban a fiúk és a lányok egyaránt 50 m mell, gyors és hátúszásban mérettettek meg, a bejutás feltétele a megyei első hely volt. A  február 16-án megrendezett Bács-Kiskun megyei döntőben a KESI színeiben Mészáros Dániel, a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola 3. osztályos tanulója mindkét versenyszámát megnyerte, így 50m fiú mellúszásban és 50m fiú gyorsúszásban is ő képviselhette városunkat és Bács-Kiskun megyét az országos Diákolimpiai döntőn.

Az I. korcsoport (2003-2004) versenyzői 3 egyéni versenyszám közül kettőben indulhattak. Mészáros Dániel a döntőben az ország minden megyéjéből érkezett, megyei legjobbakkal versenyzett. Az 50 méteres mellúszásban 43,75-ös idővel szerezte meg az aranyérmet és ezzel elnyerte a „Magyarország Diákolimpia bajnoka” címet. Ezzel az időeredménnyel az 50 m fiú mellúszás ranglista elsőbbséget is átvette a 9 évesek között. (200 m mellúszásban szintén ő a listavezető.) Az 50 méteres gyorsúszásban szintén egyéni legjobbját úszva, harmadikként csapott célba, így ebben a versenyszámban is dobogóra állva, egy bronzéremmel is gazdagította éremgyűjteményét és hozott dicsőséget Kecskemét városának Dani, akinek edzője Ujszászi Kornél.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gratulálunk Daninak a bajnoki címhez!
[/caption]

Ezek is érdekelhetik