Sport Bács-Kiskun

2011.01.16. 11:48

Nem bírt egymással a Szeged és a címvédő Vasas a pólóbajnokságban

A házigazda Szeged döntetlent játszott a címvédő Vasassal a Vodafone férfivízilabda ob I idei első játéknapjának rangadóján.

baon.hu

Eredmény:
Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA 7-7 (1-0, 4-2, 1-3, 1-2)
góldobók: Török, Kiss Cs. 2-2, Molnár, Juhász, Somogyi 1-1, illetve Boskovic 5, Decker, Kiss G. 1-1
Az Euroliga főtábláján azonos négyesben szereplő, s ősszel az El nyitófordulójában Szegeden 9-9-re végzett két együttes a hazai bajnokságban most találkozott először, s a mérkőzés kezdőperceire - kölcsönös rontások formájában - rányomta bélyegét, hogy a presztízs mellett tétje van a szombati összecsapásnak is.
Merthogy az ob I rájátszásába az érintett felek viszik magukkal az egymás elleni alapszakaszos meccsek pontjait, márpedig nehezen elképzelhető, hogy akár a Vasas, akár a Szeged kiszoruljon a szűk élvonal playoffos csatározásának mezőnyéből.

A vezetést a hazaiak szerezték meg Kiss Csaba jóvoltából, majd 2-1 után a nagyszünetig 5-2-re ellépett Kásás Zoltán legénysége, amelyben négyen is eredményesek voltak, köztük az ifjú Török Béla, aki duplázott, míg az angyalföldieknél az első félidő vendégtalálatait jegyző horvát világbajnok, Miho Boskovic jeleskedett egyedül.  
A harmadik játékrészben 5-3-ra, majd - a már negyedik (!) gólját lövő Boskovic révén - 6-5-re felzárkózott a bajnokcsapat,  miközben a szegediek háromszoros olimpiai bajnok centerét, Molnár Tamást cserével végleg kiállították.    
A tovább fokozódó izgalmak jegyében, már a negyedik negyedben, a hazaiak büntetőt hibáztak, a fővárosiak ötméteresét ugyanakkor - ki más? - Boskovic belőtte, így egyenlő lett az állás (6-6). Kiss Cs. javította hibáját (7-6), de a túloldalon játszó, szintén balkezes névrokon, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Kiss Gergely másfél perccel a vége előtt akciógóllal egalizált (7-7). Forrás: origo.hu

Ezek is érdekelhetik