Sport Bács-Kiskun

2011.01.14. 09:28

Nászút sífutó-léceken

Közel egy hete időzik már az EDF-Démász Szeged háromszoros olimpiai bajnoka, Janics Natasa a bolgár Belmekenben. Kovács László és Andrian Dusev tanítványa 3000 méteres magaslatban „gyúr” a 2011-es évre.

baon.hu

Mozgalmas idény köszöntött Janics Natasára, a 2010-es esztendő legjobb sportolónőjére. Január 3-án ugyanis elutazott Bulgáriába, ahol a belmekeni magaslaton sífutással alapozik a 2011-es idényre - írta a kajakkenusport.hu. A Démász-Szeged háromszoros olimpiai bajnoka nincs egyedül, hiszen újdonsült férje és edzője, Andrian Dusev mellett a felnőtt kerethez tartozó Csernák lányok is segítik a munkáját.

„Jó kis nászút – viccelődött Janics Natasa. – A minap háromszor egyórás sífutás volt az edzésprogram, természetesen a szokásos erősítéssel kiegészítve. A hely nagyon jó, a kelet-németek építették annak idején ezt az edzőtábort, ahol minden biztosított ahhoz, hogy nyugodtan készülhessek.” [caption id="" align="alignleft" width="334"] Janics Natasa
[/caption]

A nyugalom. Ez az egyik kulcsa Janics Natasa sikerének, akit az év végi esküvője mellett az is feldobott, hogy idehaza a sportújságírók két kategóriában (egyéni és csapat) is a legjobbnak találták őt.

„Keményen dolgozom, és ehhez a lendülethez kellettek ezek a pozitív élmények is – folytatja. – Jó, ha az ember erőt tud meríteni valakiből vagy valamiből, hiszen hosszú lesz ez az idény is. Január 29-én jövök haza Bulgáriából, ám február 4-én már indulok is Törökországba, ahol március végéig edzőtáborozom majd. Egyébként a nyugodt háttér esetében nagyon fontos elmondanom: nagy segítség, hogy mind a szövetségi, mind az egyesületi szponzorok mellém álltak és az olimpiáig megerősítették a szerződéseimet.”

Nem véletlen. Janics Natasa ugyanis az idén is egyik kulcsszereplője lehet a magyar kajak-kenu sportnak. Bár a versenyző még nem vázol nagy terveket, az augusztusi szegedi világbajnokság óriási motivációt jelent a számára.

„Ilyenkor az alapozó időszakban nem igazán szeretek a terveimről beszélni, de gondolom, azzal nem okozok meglepetést, ha azt mondom: ezer méteren ezúttal sem láthat a közönség versenyezni. Az idén is ötszáz és kétszáz méterre koncentrálok, különösen a kétszáz egyesre, az ötszáz párosra és a négyesre. A szegedi világbajnokság több okból is nagyon fontos számunkra. Egyrészt az olimpiai kvalifikáció miatt, másrészt pedig őrületes élmény harmincezer ember előtt szerepelni. Nagyon várom, bár amekkora élményt jelent, ugyanakkora felelősséggel is jár. Ezt egyikünknek sem szabad elfelejteni.”

Ezek is érdekelhetik