Sport Bács-Kiskun

2009.10.17. 20:28

Győztek az expécsi kecskemétiek

Horrorisztikus mérkőzésen, kétszeri hosszabbítást követően szerzett nagyon értékes győzelmet a Kecskemét férficsapata Pécsett, ahol 83-81-re legyőzte a helyi vasutas gárdát.

Rajtmár István

Négy expécsi és az egykori mecseki sikerkovács Sztojan Ivkovics parádés meccsen tért vissza Európa leendő kulturális fővárosába. A helyi szurkolók által különböző internetes portálokon beígért nagy tüntetés az egykori kedvencek ellen elmaradt, s teljesen normális körülmények között zajlott a végül ötvenpercesre bővült mérkőzés. Már ha ez utóbbit, mármint a kétszeri hosszabbítást normálisnak lehet nevezni...

Az első negyedre is az volt a jellemző, mint később a találkozó egészére: többnyire a vendég kecskemétiek vezettek, de végig látótávolságban maradt a rendező gárda. Zorán Kmézics játékosai nagyon határozottan védekeztek, az Ivkovics-legények pedig feltűnően keveset mozogtak labda nélkül, így az irányítóknak nem volt könnyű dolga jó helyzetbe hozni a palánk alatti társakat. Bár Szabó Tibor találata után 24-19-re megléptek a vendégek, a remekül játszó és a kecskemétiek számára teljesen ismeretlen argentin David vay Fabricio tripláját követően két pontra felzárkózott a Vasút, 22-24.

A második negyedet is két ponttal, 17-19-re nyerték Wittmannék. A sokat szabálytalankodó pécsi magasember, Srdan Helbich a 13. percben már a negyedik faultját is begyűjtötte, Cziglerre pedig Ivkovics beküldte a fiatal centereit, Csorvásit és Szabó Tibort is: az öreg harcos becsületére legyen mondva, bírta a gyűrűdést. A félidő eredménye 39-43 a Kecskemétnek.
A fordulást követően Dale és Wittmann triplája után a 25. percben már tíz pont, 43-53 volt a vendégek előnye. Úgy tűnt semmi sem menti meg a dicsőséges visszatéréstől az expécsieket. Pedig: hol volt még ekkor a vége!

A negyedik negyedben 63-62-nél átvették a vezetést a házigazdák. Hihetetlen izgalmak közepette ért véget a rendes játékidő: Előbb Hosszú Gergő rontott el egy büntetőt, majd Dale triplakísérlete volt pontatlan és 66-66 lett a rendes játékidőben.

Az első ötperces ráadásban a 43. percben 72-69-re vezettek a vendéglátók. Wittmann a két büntetőjéből csak egyet váltott pontra, majd az ellenkező oldalon a már fáradni látszó David vay Fabricio rontott egy betörési kísérletnél, aztán Dale értékesítette mind a két büntetődobását: 72-72, azaz újabb hosszabbítás!

Ebben a játékrészben ismét Dale volt pontos, majd Dénes zsákolt egyet, 72-76. Wittmann sajnos ismét csak ötvenszázalékosan dobta a büntetőt, 72-77. Jött Ross egy jó triplával, majd Czigler és bő egy perccel a vége előtt 78-77 a hazaiaknak! Tombolt a kétezres publikum, közte a maroknyi kecskeméti szurkoló. Egy perccel a vége előtt Dénes bedobta a büntetőket, majd Wittmann egy duplával, Dale pedig két jó büntetővel szerzett megnyugtató előnyt, 78-83. Így a remek pécsi argentin triplája már csak szépségtapasz volt, a vége 83-81-es kecskeméti győzelem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!