Sport Bács-Kiskun

2008.01.30. 06:00

Sok csusza, túró nélkül

Elkésett az ellenfél, ezért fél órával csúszott a meccs kezdése a női klubcsapatok Szuper Liga-visszavágóján. Később a találkozón is volt néhány „csusza”, de nem befolyásolta a házigazdák győzelmét.

Rajtmár István

Ünneppel kezdődött, s mint kiderült ünneppel is végződött a Kecskeméti Spartacus-Slovan Breclav (cseh) női asztalitenisz-mérkőzés: az európai Top-10 versenyen indulás miatt Madarász Dóra nem vehette át a szombati sportbálon az elmúlt esztendő legjobb utánpótláskorú leány sportolójának járó díjat. Most Újhidy Tibor Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége elnökétől átvette, aztán gyorsan asztalhoz állt Molnár Zitával az oldalán, párosban. A tizenöt éves kecskeméti tehetség rutinosabb társa mellett néhány kemény fonákkal jelezte: lehet rá számítani a nemzetközi felnőttmezőnyben is. Igaz, a cseh ranglista-harmadik Weberova és az egykori ukrán válogatott Sztahova még túl erősnek bizonyult számára, de például az ukrán elleni meccs második szettjében  akkora tenyerest küldött ellenfele térfelére, hogy – szó szerint – a „fal adta a másikat” a szűk Spartacus-teremben! Weberova ellen Dóri a második szettben úgy vesztett, hogy több méter magasból hullott vissza „csuszára” a labda a térfelére. Malikovát viszont könnyedén verte.

Molnár Zita ezúttal is megbízhatóan játszott, küzdeni akarására jellemző, hogy Sztahova ellen 0:2-ről fordított – halálos nyugalommal 3:2-re. Zita tenyeresei időnként olyan erővel csapódtak a zöld asztalra, hogy ellenfelei szemmel sem igen tudták követni! Kecskeméti szempontból a találkozó üde színfoltja Nyitrai Anita játéka volt. A nagyon tehetségesnek tartott asztaliteniszező az idén gyakran adós maradt a jó teljesítménnyel, ám ezúttal nagyon kitett magáért: valamennyi ellenfelét legyőzve segítette csapatát győzelemhez és továbbjutáshoz. A Liga legjobb négy csapata közt az a Froschberg Linz vár a Kecskemétre, amelyik két élve BEK-et nyert és soraiban három kínai éljátékos áll asztalhoz a meccseken...

Kecskeméti Spartacus–Slovan Breclav (cseh) 8:2

Klubcsapat Szuper Liga női mérkőzés, Kecskemét.

Molnár, Madarász–Weberova, Sztahova 3:2, Madarász– Sztahova 0:3, Molnár–Malikova 3:0, Nyitrai–Weberova 3:1, Molnár–Sztahova 3:2, Madarász–Weberova 1:3, Nyitrai–Malikova 3:0, Molnár–Weberova 3:0, Nyitrai–Sztachova 3:0, Madarász–Malikova 3:0. Továbbjutott: a Kecskeméti Spartacus 15:5-ös összesítéssel.

Molnár, Madarász–Weberova, Sztahova 3:2, Madarász– Sztahova 0:3, Molnár–Malikova 3:0, Nyitrai–Weberova 3:1, Molnár–Sztahova 3:2, Madarász–Weberova 1:3, Nyitrai–Malikova 3:0, Molnár–Weberova 3:0, Nyitrai–Sztachova 3:0, Madarász–Malikova 3:0. Továbbjutott: a Kecskeméti Spartacus 15:5-ös összesítéssel. -->

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik