Ötvös Ilona

2019.11.27. 06:50

Sós, ragacsos mégis finom!

Gondolkodtatok már azon, hogy mivel lehetne feldobni a mozis estéket? Készítsetek karamellás popcornt!

Constantinum Katolikus Gimnázium

Forrás: shutterstock

Nagyon egyszerű, finom és sokféleképpen variálható. Legjobban azoknak ajánlom, akik szeretik keverni az édes és a sós ízvilágot.

Nem kell más hozzá, mint egy pattogatni való kukorica, ami lehet sós vagy vajas. Ezt mikróban készítsétek el. (A nagyon ínyencek sajtossal és chilissel is kipróbálhatják.) Majd egy fazékban vajat melegítünk, amint megolvadt beleöntünk 200 gramm cukrot. Addig melegítjük és kevergetjük, amíg kellemes, karamellizált külseje lesz.

Ha kész ezt a barnás, forró karamellt ráöntjük a kukoricánkra – amit előtte egy tálba öntöttünk – és óvatosan belekeverjük. Vigyázzunk, hogy ne törjenek meg a popcorn-szemek. Ezután az elkészített ropogtatni valót, hogy kellőképpen ropogni tudjon, rakjuk el pihenni nagyjából háromnegyed órára.

Majd ha kész remek csemege lehet a filmezős estéken vagy akár pizsipartikon is. ;)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!