Hirdetés

2024.03.18. 23:55

Közel 100 százalékos hulladékhasznosítási arány a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

A kecskeméti Mercedes gyár az év minden napján kiemelt figyelmet fordít a hulladék kezelésére. A tudatos hulladékgazdálkodásnak köszönhetően a vállalat tavaly a hulladékának 99,7 százalékát újrahasznosította, amely önmagában és európai összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.

PR cikk

A Mercedes-Benz kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre és a környezetvédelemre. Ennek stratégiai fontosságú elemei a felelősségteljes energiagazdálkodás, az energiahordozók észszerű felhasználása, a légszennyezés csökkentése, valamint a hulladék- és hőgazdálkodás.

Fotó: MERCEDES

A vállalat egyik célja a termelés folyamatos javítása, amelybe beletartozik a munkakörnyezet, a gyár és annak tágabb környezetének javítása és megóvása is. Fontos feladatként tekintenek a hulladékok keletkezésének megelőzésére és mennyiségének folyamatos csökkentésére, valamint a létrejött hulladék minél nagyobb arányú újrahasznosítására. Ennek érdekében feldolgozzák a szelektíven gyűjtött papír-, fólia-, fa- és fémhulladékot.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2013 óta több mint 54 százalékkal tudta növelni hulladékhasznosítási arányt, amely 2023-ban 99,7 százalék volt. Ez önmagában és európai összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.

További információ a Mercedes-Benz gyár környezetvédelmi tevékenységéről a itt érhető el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában