Hirdetés

2021.12.27. 00:00

Komplex szolgáltatásfejlesztési projekt zárult a Szegedi Tudományegyetemen

Nagyszabású, több mint négy és fél évig tartó projektet zárt a Szegedi Tudományegyetem az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című európai uniós pályázat befejeztével. A projektzáró eseményre december 10-én a Rektori Hivatal Dísztermében került sor.

Kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött a Szegedi Tudományegyetem a 2017 és 2021 között zajlott európai uniós pályázatnak köszönhetően. A projekt keretében számtalan fejlesztés, innovatív megoldás és program jöhetett létre a részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói és dolgozói számára. A pályázat hét alprojekből állt, amelyekben kijelölték az öt kiemelt képzési terület, az orvos-, egészségügyi, MTMI-, gazdaságtudományi, agrár- és a pedagógusképzés intézményfejlesztési törekvéseit is. Mindezen törekvések egy olyan rendszer létrehozására fókuszáltak, amelyben a beavatkozások eredményeképpen a hallgatók, az oktatók, és a programban részt vevő intézmények kiemelkedő teljesítménnyel képesek reagálni a munkaerőpiaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre. 

A projekt megvalósításának általános célja a dél-alföldi régió felsőoktatási képzéseinek infrastrukturális, tudományos, módszertani és technológiai korszerűsítése, valamint a diplomások számának fenntartható növelése volt. A pályázatban kiemelkedő eredmények a hallgatói diplomaszerzést segítő szolgáltatások kialakítása és fejlesztése, a lemorzsolódás csökkentése, a komplex képzés- és szolgáltatásfejlesztés, a nemzetköziesítés, a kárpát-medencei oktatási tér fejlesztése, az egészségnevelés és az online, digitális oktatási tér kialakítása témákban születtek.

A különböző alprojektek jelentős támogatást biztosítottak a felsőoktatási intézmények stratégiai céljainak megvalósításához, mind az egyetemi munkaerőállomány projektközpontú strukturálásával, mind pedig a felújító és innovatív eszközbeszerző tevékenység finanszírozásával. A képzések korszerűsítésének és a partnercégekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetemen és a konzorciumi partnerként közreműködő Gál Ferenc Egyetemen végzettek széles körű, piacképes és gyakorlatias tudással felvértezve léphetnek be a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában