szponzorált tartalom

2019.08.27. 00:00

Mi a helyzet a kecskeméti ingatlan piacon?

Kecskemét a közép-magyarországi régió kiemelt népszerűségnek örvendő városa. Közösségi komplexumai, rendezvényei és élhető városképe azonban pusztán csak az egyik érv, amelyek miatt minden korábbinál többen keresik a kecskeméti ingatlanokat. Ahol pedig a vásárlási kedv egyre emelkedőben, ott az árak is messze elrugaszkodnak a valóság talajától. Ezt tapasztalhatjuk jelenleg Kecskeméten is.

Egekben az ingatlanárak!

A városban rendkívül sok fejlesztés zajlik jelenleg is, az agglomerációban megjelenő újabb és újabb cégek pedig elképesztő mennyiségű munkalehetőséggel állnak rendelkezésre. Nem véletlen, hogy sokan a környező városokból is Kecskemétre özönlenek, és itt kívánnak ingatlant vásárolni a remek elhelyezkedési esélyek, a vidékinél magasabb munkabérek és a változatos szabadidős lehetőségek apropóján.

Ami azonban a környékbeli Nagykőrösön egy nívós családi házra elég, az 15 kilométerrel odább aligha fut ki egy felújításra szoruló panellakást. A startlak.hu információi alapján tehát egyértelműen elmondható, hogy ha kecskeméti ingatlant szeretnénk vásárolni, akkor bizony igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Fókuszban a gyorsaság

Ha összehasonlítjuk például a kiskunfélegyházi téglalakások árát a kecskemétiekkel, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy az árak legalább 20 millióval magasabbak a megyeszékhelyen. A panellakások esetében sem más a helyzet, hiszen míg Kiskunfélegyházán 20 millió környékén vásárolhatunk kitűnő állapotú panelt, addig Kecskeméten ezért akár 35 milliót is ki kell adnunk. Természetesen sok múlik a környéken.

A Vacsiköz a város legdrágább része. Ha beérjük az 50 négyzetméter körüli panelekkel, akkor egy kis szerencsével a Széchenyivárosban 20 millió környékén már találhatunk erősen felújításra szoruló ingatlant. A Hunyadiváros még mindig sokak által preferált környék, de az itteni ingatlanok árai nem érik el a belvárosban hirdetetteket.

A Műkertvárosban szintén találhatunk 20 millió alatti ingatlant, de nagyon fontos a vásárlás során a gyorsaság. Ha tehát sikerült ár és színvonal szempontjából is megfelelő ingatlanra bukkanni, akkor nem érdemes túl sokáig gondolkodni, ugyanis nagy valószínűséggel hamar lecsapnak majd más érdeklődők a lakásra.

Sok a befektetési célú ingatlanvásárlás

Ami persze az árak tekintetében vásárlóként hátrány, az ingatlantulajdonosként nagy előnynek számít. Nem véletlen választják sokan a kecskeméti ingatlanvásárlást kifejezetten befektetési céllal. A városban megtalálható oktatási intézmények, és a velük együtt jelen levő rengeteg hallgató miatt egyszerű bérlőket találni, és havonta minimum 100 ezer forintot el lehet kérni egy átlagos ingatlan bérbeadásáért. Felújítási és továbbértékesítési céllal is sokan választják a kecskeméti ingatlanokat, hiszen komoly milliókkal többért lehet túladni a felújított lakásokon, házakon.

Bár a kecskeméti lakás árak az elmúlt években igencsak elhúztak, de ha megtehetjük, akkor mindenképpen érdemes most befektetni. Nem csak hasznokat vehetünk így ki az ingatlanból, hanem a város fejlődési ütemének köszönhetően a későbbiekben bármikor borsos áron sikerülhet értékesíteni az ingatlant. Értékesítőként nem érdemes áron alul kínálni az eladni kívánt házat, lakást, ugyanis a minden korábbinál magasabb kereslet miatt garantáltan gyorsan elkel majd az ingatlan magasabb összegért is. Ha pedig vásárolni szeretnénk, akkor a gyors és tudatos döntéseké a főszerep, hiszen nem lehetetlen a számunkra megfelelő áron ingatlanra bukkanni.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában