Közel hatezer diák vizsgázik

A tavaszi érettségi időszakban Bács-Kiskun megyében 5899 diák tesz érettségi vizsgát – tájékoztatta lapunkat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya.

Popovics Zsuzsanna

A vizsgázók közül emelt szintű írásbelit 1849 diák, emelt szintű szóbeli vizsgát 1897 diák, testnevelés gyakorlati vizsgát 31 diák tesz az elkövetkező napokban, hetekben. A legtöbben történelem (301), angol (297), biológia (268), kémia (189), illetve matematika (175) tantárgyakból érettségiznek emelt szinten.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák megyénkben három városban zajlanak majd: Kecskeméten, Kiskunhalason és Baján.
Kecskeméten 4 intézményben – Bányai Júlia Gimnázium, Bolyai János Gimnázium, Katona József Gimnázium és Kecskeméti Református Gimnáziumban –, Kiskunhalason a Bibó István Gimnáziumban és Baján a III. Béla Gimnáziumban.

Idén némileg változtak az érettségi vizsgaszabályzat előírásai – közölte az Oktatási Hivatal. Elsősorban az előrehozott vizsgák szabályozása módosult. Előre hozott vizsgákat továbbra is a középiskola befejezése előtti első vagy második év május-júniusi időszakában tehetnek a diákok, de már csak idegen nyelvekből vagy informatikából. A másik változtatás, hogy szűkült a választható vizsgatárgyak száma a korábbiakhoz képest. Középszinten 154, emelt szinten 58 vizsgatárgyból lehet idén érettségizni.

Országos átlagban a kötelező tárgyakból, így történelemből a legmagasabb az emelt szintű vizsgák száma, amelyet a matematika követ. A nem kötelező tárgyakból is sokan tesznek emelt szintet, népszerű a biológia, a fizika. Érdekes adat, hogy a kémia esetében idén négyszer többen vizsgáznak emelt, mint középszinten. A tavaszi érettségi időszakban az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 5., vége június 13., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 16-27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!