világos álláspont

2018.12.22. 17:00

Németh Szilárd: az emberek nem dőltek be a műeséseknek

A politikus szerint az ellenzék hazudozik és csak ürügyet keresett az év végi balhéra.

A honvédelmi tárca parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjújában a munka törvénykönyvének módosításáról úgy véli: „jó cselekedet, jó ügyet szolgál, ezért jót fog tenni a munkavállalóknak is. Tehát semmi olyan hátrányt okozó passzus nincs benne, mint amit belehazudnak az emberek arcába.”

A politikus szerint számos európai országban van példa a túlórák hasonló szabályozására (az EU-s irányelv 416 órát enged meg évente), van olyan ország, ahol ugyanez a szám ötszáz, nálunk pedig most négyszáz óra lett, a túlórákat pedig ezután is havonta ki kell fizetni. Németh Szilárd szerint az ellenzék tehát hazudozik, és csak ürügyet keresett az év végi balhéra, emiatt azonban nem vettek részt nagyon fontos, többek között a honvédelmet érintő törvények megtárgyalásában és elfogadásában.

A politikus az MTVA-székháznál történt ellenzéki tüntetés kapcsán azt mondta, Magyarországon az emberek teljesen szabadon elmondhatják a véleményüket, szabadon tüntethetnek is, ha így akarják kifejezni magukat. Viszont szerinte senkinek sincs joga törni-zúzni, gyújtogatni, rendőrökre támadni, vagy éppen a köztévé működési rendjét megzavarni. A rendőrök és biztonságiak maximálisan biztosították a szólásszabadság, a gyülekezés és az informálódás jogát, és törvényesen, indokoltan, arányosan léptek fel az agresszív rendbontókkal szemben – jelentette ki Németh Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában