szavazási eredmény

2018.08.30. 10:59

Mikor végezzék el a felújításokat, ha nem nyáron?

El kell ismerni, hogy a helyi és országos úthálózat időként felújításra, bővítésre szorul. Jellemzően ezeket a munkálatokat a nyári szünet idején végzik el. De vajon hogyan érinti ez önöket?

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Olvasóinkat a legutóbbi szavazásunk alkalmával arról kérdeztük, jó ötletnek tartják-e, hogy az útfelújításokat nyárra ütemezik. Lássuk hát az eredményeket!

[eweb-voting id="1464876"]

A válaszadók közül a legtöbben, mintegy 48 százaléknyian, a rossz utak problémája, nem pedig az évszak felől közelítették meg a témát. Szerintük felháborító, hogy nem bírják egyszer rendesen megcsinálni az utakat. Való igaz, ha nincs úthiba, nem kell felújítás, de az is tény, hogy a beruházásokra sokszor nem felújítás, hanem az infrastruktúra szükségszerű bővítése, fejlesztése miatt van szükség. Reménykedjünk hát, hogy az új sokkal jobb lesz a réginél.

Ha már csinálni kell, nyáron csinálják – ezt az álláspontot olvasóink 18 százaléka képviseli. Ők belátják, hogy szükséges a munkát elvégezni, és azzal is egyetértenek, hogy a legkézenfekvőbb időpont ehhez a szabadságolások és a tanszünet ideje.

Az utak felújításával, ha tetszik nekünk, ha nem, együtt kell élni. A szavazók 32 százaléka úgy véli, bármikor kerítsünk is sort a munkálatokra, mindig lesznek olyanok, akiket kényelmetlenül érint, és morgolódni fognak miatta.

Csupán 2 százalék szavazott úgy, hogy őket nem érinti a téma, mert biciklivel járnak. Az irigylésre méltó csoportnak ezek szerint nem okoznak gondot a lezárások, könnyedén túlgördülnek a problémán. Talán érdemes lenne minél többünknek az ő példájukat követni?

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában