Ország-világ

2020.09.01. 17:06

Menekülőre fogta a botrányba keveredett jobbikos (videó)

Elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett ellenzéki képviselő-jelölt. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban, ahol azt szerették volna megtudni tőle, hogy korábban miért nevezte a fővárost „Judapestnek” és mit értett a kijelentés alatt? Az ellenzéki jelölt most választói előtt mentegetődött kijelentései miatt.

Forrás: HírTV

Megosztja a választókat Borsodban a Jobbik. Az ellenzék az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlót indítja az október 11-i időközi választáson. Bíró korábban Facebook posztjaiban többször szélsőséges és kirekesztő megnyilvánulásokat tett. Az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevezte, Budapestet pedig „Judapestnek” hívta – emlékeztet a Hír TV.

A botrányba keveredett képviselő-jelölt most a választók előtt mentegetőzött. A Hír Televízió kérdései előtt azonban már elmenekült.

A párt elnöke a jobbikos politikust ért kritikák ellenére továbbra is csak a Fideszt hibáztatja amiatt, hogy a pártja képtelen volt saját jelöltjeként indítani Bírót. Jakab Péter egyúttal üzent azoknak a baloldali politikusoknak és bírálóknak is, akik felemelték hangjukat Bíró László ellen.

A Liberálisok szerint vállalhatatlanok Bíró László kirekesztő kijelentései, Bősz Anett a párt elnöke ennek ellenére felmentette az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos politikust – számol be a HírTV.

Koncz Zsófia a Fidesz-KDNP jelöltje eközben a Magyarország élőben című műsorban arról beszélt: édesapja örökségét vinné tovább. A Fidesz jelöltje kiemelte: 11 éves kora óta vett részt a választó kerület közéleti munkáiban, így ismeri a helyi emberek problémáit, illetve tudja, milyen további fejlesztésekre van szükség.

A HírTV Bíró Lászlóról szóló összeállítását a pénteken este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című oknyomozó műsorban láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában