Budapesten és Fehérváron is ünnepel

2022.08.17. 16:15

Székesfehérváron mond ünnepi beszédet augusztus 20-án Novák Katalin

Novák Katalin államfő Budapesten és Székesfehérváron ünnepli augusztus 20-át, Szent István napját - közölte a Sándor-palota szerdán.

Novák Katalin köztársasági elnök

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

A fővárosi állami ünnepség mellett a koronázóvárosba látogat, ahol a Szent István téren tartja meg az állami ünnep hivatalos ünnepi beszédét.

A köztársasági elnök szombat reggel 8 órakor részt vesz a budapesti Kossuth téren az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emlékezetére szervezett díszünnepségen. A zászlófelvonást követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjeinek nyilvános tisztavatására kerül sor.

Novák Katalin 10 órakor Székesfehérvárra látogat, ahol beszédet mond a Szent István téren. 

Az ünnepi kenyérszentelést követően Cser-Palkovics András polgármesterrel és Spányi Antal megyés püspökkel együtt Szent István király lovasszobrának megkoszorúzásán vesz részt.

 

Az államfő 14 órától a Magyar Szent István Rend és a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetéseket adja át a Sándor-palotában, majd 17 órakor részt vesz az ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten a Szent István Bazilikában.

 

Este rendhagyó módon szervátültetett gyermekeket lát vendégül családtagjaikkal a Sándor-palotában, velük és a Transzplantációs Alapítvány munkatársaival közösen nézik meg a tűzijátékot a Sándor-palota teraszáról.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában