Halálos áldozat

2019.08.31. 21:00

Késes támadás történt Lyon közelében

A támadót őrizetbe vették.

Egy embert megölt és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban egy férfi szombat délután fél ötkor – írja a Le Figaro a helyi prefektúra és saját információi alapján. Az egyik sérült válságos állapotban van.

Az első hírek még két támadóról szóltak, később ezt módosították. Sajtóinformációk szerint a késelés módja terrortámadásra utal, a francia terrorizmusellenes hivatal – a hivatalos megfogalmazás szerint – figyelemmel kíséri a történéseket, egyelőre nem vonta magához a nyomozást.

A támadót őrizetbe vették – közölte a prefektúra, amely további részleteket nem ismertetett.

Egy Twitteren terjedő videó szerint a támadót a járókelők tartóztatták fel.

A helyszínen jelenleg mintegy 50 tűzoltó tartózkodik. Legfrissebb beszámolójuk szerint a halálos áldozat egy 19 éves férfi, a sérültek közül három állapota súlyos.

Az incidens egy metrókijárat közelében található buszmegállóban történt.

A BFM francia televíziós csatorna szerint a gyanúsított azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.

Az elkövető nem szerepelt a rendőrségnek adatbázisában, amelyben azokat tartják nyilván, akikről azt gyanítják, hogy radikális iszlamista tevékenységre hajlamosak – jelentette a BFM a rendőrségtől nem hivatalosan szerzett értesülésekre hivatkozva.

A csatornának ezenkívül az is tudomására jutott, hogy a férfi korábban ideiglenes letelepedési kérelmet nyújtott be.

A francia médiumok szerint a támadás természetével kapcsolatos összes lehetőség fennáll, köztük a terrorista indíték is.

Ezek is érdekelhetik