kóros elmeállapot

2019.06.25. 15:23

Kényszergyógykezelésre ítélték a széklábbal gyilkoló férfit

A férfi tavaly azért ölt meg egy embert egy szigetszentmiklósi hotelben, mert állítása szerint a Sátánt látta benne.

Figyelem! Cikkünk érzékenyebb olvasóink számára felkavaró lehet!

Elrendelte a Budapest Környéki Törvényszék kedden annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki tavaly széklábbal megölt egy embert egy szigetszentmiklósi hotelben, mert állítása szerint a Sátánt látta benne. A vádlottat a jogerős ítéletben – büntethetőséget kizáró ok, kóros elmeállapot miatt – felmentették az emberölés bűntettének és a testi sértés kísérletének vádja alól.

A bíróság közleményében felidézte: a férfi 2018. március 1-jén bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe, késő este pedig lement a recepcióra és beszélgetni kezdett a személyzettel. Közben az egyik dolgozóra obszcén megjegyzéseket tett, és a bárpultos nő hajviseletét is kritizálta.

Később a férfi a mosókonyhában tűnt fel, és sem az ott dolgozó, sem a hotel gondnokának kérésére nem volt hajlandó onnan kimenni. Amikor a két ember ellenőrzésképpen később visszament,

a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett a vádlott, aki – állítása szerint – úgy gondolta, hogy egyikük a Sátán, ezért ököllel többször megütötte és közben artikulálatlanul kiabált.

A gondnok megpróbálta megakadályozni a bántalmazást, ekkor a vádlott – felé lendítve egy faszéket – rátámadt. A gondnok elmenekült és hívta a 112-es segélyhívószámot.

A magára maradt másik sértettet a vádlott az összetört székdarabbal nyakon, majd szemen szúrta, végül a szájába adott egy bonbont és rátaposott. Az áldozat a helyszínen meghalt.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint a vádlott a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban szenvedett – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában