Hogy volt erre képes?

2022.03.02. 17:55

Horror: kilenc holtestet fedeztek fel egy nagymama kertjében

Az idős nő férje halála után kezdte el meggyilkolni az albérlőit. Sokáig fel sem tűnt a ténykedése, ám aztán egyszerre mindenre fény derült.

Dorothea Puente kis sifonruháival, vastag keretes szemüvegével, ősz hajával és egy alomnyi cicával úgy nézett ki, mint bármelyik átlagos, kedves öreg hölgy. Sőt, bérlőit fel is szólította: „Hívjatok nagyinak!”

A látszat ezúttal azonban nagyon csalóka volt. Az ártatlannak tűnő házinéni álcája mögött valójában egy félelmetes sorozatgyilkos bújt meg, aki legalább kilenc gyilkosságot követett el a kaliforniai Sacramentóban található panziójában az 1980-as években.

Kiszolgáltatott és hajlaktalan embereket fogadott be Dorothea, közülük azonban többeket megmérgezett vagy megfojtott. A holttesteket saját házának a kertjében ásta el, majd beváltotta a társadalombiztosítási csekkjeiket. Ezeknek az úgynevezett árnyékembereknek az eltűnése évekig észrevétlen maradt, míg végül egy szociális munkás, Judy Moise bejelentettést nem tett. Ám a rendőrség arra korántsem volt felkészülve, hogy a későbbiekben hét holttestet is találnak elásva ennek az idős hölgy udvarában.

 

A gyanú először 1988-ban merült fel Puentével kapcsolatban, miután Judy, az Amerikai Önkéntesek tanácsadója észrevette, hogy az 52 éves Alvaro Montoya, akit az asszony házában helyezett el, eltűnt. Judy kikérdezte a nő egy másik bérlőjét, John Sharpot is, aki elmondta neki:

– Valami nincs rendben. Egy csomó gödröt ásott.

Ezután riasztották a rendőrséget, akik elmentek Dorothea házához és átkutatták, de mivel nem találtak semmit, ezért engedélyt kértek, hogy feláshassák a kertet. Ebbe az idős nő is beleegyezett, még egy plusz ásót is adott a nyomozóknak.

– Csak ástunk és ástunk. Láttam, ahogy Dorothea fentről, az ablakon keresztül bámul minket – idézte fel az egyik nyomozó, aki hozzátette: ekkor találták meg a testeket. A föld alól előbukkant a 78 éves Leona Carpenter, az 51 éves Alberto Montoya, a 64 éves Dorothy Miller, az 55 éves Benjamin Fink, a 62 éves James Gallop, a 64 éves Vera Faye Martin és a 78 éves Betty Palmer holtteste is. Kétszer, a 61 éves Ruth Monroe és a 77 éves Everson Gillmouth esetében pedig sikerült balesetnek álcáznia a gyilkosságot.

Az ügyészek szerint Dorothea Puente volt az egyik legridegebb és legkiszámíthatóbb női gyilkos, akit az ország valaha látott. Azbíróság végül három gyilkosság kapcsán találta bűnösnek és életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. 2011-ben, 82 évesen hunyt el. A The Sun információi szerint jelenleg egy dokumentumfilmet terveznek forgatni az életéből - írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!