újratervezés

2019.01.10. 11:56

Többezer európai munkahelyet számol fel a Ford

Veszteséges európai üzletágának gyökeres átszervezésére és ennek keretében több ezer munkahely felszámolására készül a Ford amerikai autógyár kedden bejelentett költségcsökkentési programja szerint.

A program a típuskínálat új modellekkel való felfrissítése mellett nagy hangsúlyt helyez a meglévő modellek elektromosítására is. A nyereséget nem termelő modelleket a Ford törli kínálatából. A munkaerőköltségeket a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kívánja a Ford és ennek érdekében önkéntes távozásra is ösztönözni fogja alkalmazottait.

Steven Armstrong, a Ford európai üzletágának az igazgatója a leépítés tervezett nagyságrendjéről nem adott részletesebb tájékoztatást. A Reuters hírügynökségnek adott interjúban a „több ezer fő” megfogalmazást használta. A Ford jelenleg mintegy 53 ezer alkalmazottat foglalkoztat Európában. Harmadik üzleti negyedévét 245 millió dollár (221,7 millió euró) veszteséggel zárta a Ford Európában.

A Ford célja tartósan hat százalék körüli bevételarányos jövedelmezőséget elérni az európai üzletágban. Ezt a célt szolgálja a Volkswagen konszernnel tervezett együttműködés is a kis-haszongépjárművek gyártásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!